SUBOTIĆ: Ja sam 100% Srbin, ne postoji druga opcija!

 
  • 8

- Moji roditelji su Srbi, i ostatak moje kompletne familije takođe - objašnjavao je srpski reprezentativac engleskim medijima svoju istoriju

Pred meč četvrtog kola Lige šampiona kada Borusija iz Dortmunda dočekuje londonski Arsenal, britanski mediji želeli su da saznaju kada će Neven Subotić doći na Ostrvo, ali i kako je odlučio da brani boje reprezentacije Srbije.

Poraz u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona od minhenskog Bajerna još ga boli, a Subotić kaže da utakmicu još uvek nije pogledao u celosti.

- Još nisam pogledao ceo snimak utakmice. Znam šta se na kraju desilo, pa mi nije zanimljivo da se mučim - pomalo šaljivo započeo je razgovor defanzivac Dortmunda.

Borusija je od mogućeg bankrota 2005. godine izrasla u ekipu koja je jedna od glavnih pretendenata na trofej Bundeslige i "ušati" pehar Lige šampiona.

-  Mlada smo ekipa, ali rastemo zajedno. Ne mislim da će biti katastrofa ako ne osvojimo neki trofej ove sezone. Imamo vremena za to, najpre treba dovesti igrače od 60 ili 100 miliona.

Britance je zatim zanimalo kako je počeo karijeru, da li će sledeće sezone pojačati Arsenal ili Čelsi, koji su toliko zainteresovani za njegove usluge.

- Moj fudbalski put je turbulentan i komplikovan. Počeo sam u Americi iz puke slučajnosti, prvi profesionalnu ugovor sam potpisao sa Majncom 2005. godine, gde sam upoznao Jirgena Klopa. Kasnije sam sa njegovim dolaskom i ja stigao u Dortmund. On je sjajan trener, mislim da je ovo najbolja sredina za mene i nemam nameru da idem u skorije vreme.

- Trener od nas zahteva da odradimo posao do kraja i još deset posto preko. Moramo da trčimo uvek više od protivnika, da se vratimo u odbranu i da naši protivnici uvek imaju 10 igrača protiv sebe. Nikako da petorica ostanu u napadu, a mi iz odbrane da krpimo rupe.

S obzirom na to da ima američki naglasak, sagovornika je zanimalo kako to da je izabrao reprezentaciju Srbije, ispred Amerike koja ima bolje uslove i Nemačke sa kojom bi definitivno imao više uspeha na internacionalnoj sceni.

Tu je i Bosna i Hercegovina koja je učesnik na SP u Brazilu, a rođeni Banjalučanin svakako bi dobro došao "zmajevima" da je kada je to bilo potrebno potvrdno odgovorio BiH federaciji.

- Moji roditelji su Srbi i ostatak moje kompletne familije takođe. Ja sam rođen u delu Bosne koji je ceo srpski, to je bila jedina realna opcija. To je bio način da se vratim svojim korenima - završio je sjajni Subotić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    5. novembar 2013 | 15:09

    Zasto nema vise ovakvih ljudi u nasem fudbali

  • Draža Mihajlovič

    5. novembar 2013 | 18:21

    Radule ti si stopostotna budala. Bošnjaci nisu ništa , to je nepostojeća kategorija. Takvo nešto nepostoji. Tako može sutra pola sarajeva sebe proglasiti za Eskime pa da to neko i prizna zato što im je to interes.Mehmed Paša Sokolović je znao da je Srbin , bez obzira što je primio Muslimansku veru, a ti sitni crve ti si se našao da pametuješ i da pljuješ po svojim korenima i poreklu.

  • ироничар

    5. novembar 2013 | 21:39

    Subotić lepo objasnio... samo još da odu Miha i Tole i vratimo Subotića i Vidića, trebaće nam... A ovaj radule što ken*a ... i Ozren je bio dosta srpski, pa su vaši sve tamo proterali i poubijali, te naselili ste kraj vehabijama, sve bradonja do bradonje pa malobrojni srbi povratnici ne mogu da žive u miru od te gamadi. A ta tvoja "historija" i nebuloze koje širiš zadrži u svom zatucanom mozgu, jer mi Srbi sigurno ne trebamo da slušamo mišljenje nekih "historičara" koji su tek pre 20 godina ustanovili svoje kvazi-institute i pripadaju 5-puta manjem narodu + pričaju našim jezikom a nazivaju ga drukčije isto tako od pre 20 godina ... koji su potomci Poturica....pa od onda ni sami više nisu znali nit još danas znate šta ste. Ne postoji ta istorijska karta koja pokazuje da su tzv. "Bošnjaci" kao nacija nekad živeli na ovim prostorima, ni pre 1000 ni pre 100 godina ... to ti 100% kao istoričar garantujem - ali znam da ti ne pomaže, jer ti učiš "historiju" iz viceva o Hasi i Muji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA