NFL rekord kvoterbeka Iglsa, trener Hjustona kolabirao! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 0

Nik Fols trijumfom u Ouklendu sa 49:20 ušao u istoriju. Geri Kubiak, trener Teksansa, srušio se na teren na kraju poluvremena protiv Indijanapolisa. Kanzas Siti zadržao maksimalan učinak pobedom u Bafalu sa 23:13

Ligaški deo NFL sezone došao je tačno na sredinu,  mečeve nedeljnog programa 9. kola obeležio je Nik Fols, kvoterbek Filadelfija Iglsa, koji je izjednačio rekord svih vremena bacivši sedam pasova za tačdaun u pobedi nad Ouklendom sa 49:20.

Fols je postao sedmi kvoterbek u istoriji kojem je to pošlo za rukom, a jedini je koji je tom prilikom ostvario maksimalni rejting (158,3) kompletiravši 22 pasa iz 28 pokušaja za 406 jardi. Iako je imao još celu četvrtinu vremena da baci osmi pas za tačdaun, čime bi postao prvi igrač kojem je to uspelo, to se ipak nije desilo, posle dva neuspešna napada umesto Folsa u igru je ušao rezervista Met Barkli.

Ovo je drugi put u godini da je izjednačen ovaj rekord i po tome je tekući šampionat jedinstven. Pejton Mening je na otvaranju sezone bacio sedam pasova za tačdaun u pobedi nad aktuelnim prvakom Baltimor Rejvensima sa 49:27.

Za razliku od Folsa, "srpski" kvoterbek Aleks Smit nije blistao, bacao je za samo 124 jarda, bez tačdauna, ali uspešno je vodio Čifse do pobede (23:13) u Bafalu. Odbrana Kanzas Sitija iskoristila je činjenicu da Bilsima nedostaje startni organizator igre i priredila je Džefu Tjuelu neprijatno "vatreno krštenje" u prvom profesionalnom startu.

Tjuel je, istina, imao pas za tačdaun od 59 jardi, ali nije mogao da održi visok nivo igre i presečena su mu dva pasa, od kojih je jedan vraćen za tačdaun čitavih 100 jardi. Odbrana Čifsa postigla je i drugi tačdaun, kada je posle Tjuelovog pasa Ti Džej Grejem izgubio fambl pred svojom end zonom.

Džetsi su sa dva brza tačdauna u završnici prvog poluvremena preokrenuli protiv Seintsa, a u nastavku nekoliko pogođenih šuteva bili su dovoljni da se sačuva prednost i pobedi sa 26:20. Produktivni kvoterbek Nju Orleansa Dru Bris dva puta je gubio loptu  pa mu ni 382 bačena jarda nisu bila dovoljna i pognute glave napustio je teren.

Panteri iz Karoline u divizijskom derbiju Juga NFC-a ubedljivo su savladali Atlantu sa 34:10 i verovatno eliminisali Falkonse iz plej-ofa posle tri uzastopna učešća. Ima još da se igra, ali ako bi Atlanta posle 2-6 stigla do doigravanja, to bi bilo čudo.

Dalas je do pobede sa 27:23 nad slabom Minesotom stigao u poslednjem minutu. Često kritikovani Toni Romo bacio je pas za tačdaun od sedam jardi 35 sekundi pre kraja. Najbolji igrač prethodnog prvenstva, raningbek Vikinga Adrijan Piterson, istrčao je 140 jardi uz tačdaun, imao je i uhvaćenih 37 jardi, međutim, to nije pomoglo da se izbegne poraz.

San Dijego je u završnici nadoknadio deset poena zaostatka, šutem tri sekunde pre kraja izvukao produžetak, da bi na kraju, ipak, bio poražen u Vašingtonu sa 30:24. Domaćini su imali sreće da prvi dobiju loptu u dodatnom periodu i to su iskoristili da postignu odlučujući tačdaun.

U Sijetlu umalo senzacija: Tampa Bej Bakanirsi poveli su u drugoj četvrtini sa 21:0 i izgledalo je da su na putu da ostvare prvu pobedu. Kvoterbek Sihouksa Rasel Vilson u prvom poluvremenu bacio je svega 28 jardi, ali tačdaun u poslednjim sekundama doneo je nadu za preokret.

Uz mnogo muke u nastavku domaćini su izborili produžetak u kojem su šutom presudili Bakanirsima sa 27:24, kaznivši ih za propuštene brojne šanse da naprave veliko iznenađenje. Ovo je najveći kambek koji su Sihouksi ikada napravili.

Za razliku od Tampe, Klivlend Braunsi uspeli su u pokušaju da iznenade favorite, i to branioce titule, ekipu Baltimora. Veteran Džejson Kembel odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri, bacivši 262 jarda i tri tačdauna, najzaslužniji je za trijumf sa 24:18, mada ne treba izostaviti ni odbrabu Braunsa, koja je dvaput preotela loptu i pet puta sekovala Džoa Flakoa, kvoterbeka Rejvensa.

Duel dva trofejna tima, Nju Inglanda i Pitsburga, i dva legendarna kvoterbeka Toma Brejdija i Bena Rotlisbergera, doneo je neočekivanu eksploziju poena, sa 55:31 pobedila je ekipa iz Bostona. Brejdi je briljirao sa 432 jarda i četiri tačdauna, Rotlisberger je bacio okruglo 400 jardi i, takođe, četiri tačdauna, ali i dva presečena pasa, a imao je i izgubljeni fambl.

Sa 55 postignutih poena Petriotsi su postavili rekord sezone, a to je ujedno najviše što su Stilersi ikada primili, a takmiče se od 1933.

U meču Hjustona i Indijanapolisa bilo je možda i najviše drame i to zato što je treneru Teksašana Geriju Kubijaku pozlilo na terenu na kraju poluvremena pa je prebačen u bolnicu. Po prvim izveštajima nije doživeo srčani udar, a njegovo stanje još se ispituje. Hjuston je u tom trenutku imao veliku prednost (21:3), koju je, međutim, u nastavku ispustio.

Predvodnik tima iz Indijane Endrju Lak bacio je u poslednjih nešto više od 15 minuta tri pasa za tačdaun, sva tri za Ti Vaj Hiltona, pa su Koltsi na kraju slavili sa 27:24. Odlično je igrao i kvoterbek domaćih Kejs Kinam, koji je triput asistirao Andreu Džonsonu za tačdaun, mada je posustao u nastavku kada je Hjuston promašio i dva šuta.

REZULTATI:

Vašington – San Dijego 30:24 (24:24)

Bafalo – Kanzas Siti 13:23

Sent Luis – Tenesi 21:28

Njujork Džets – Nju Orleans 26:20

Dalas–Minesota 27:23

Karolina–Atlanta 34:10

Sijetl – Tampa Bej 27:24 (24:24)

Ouklend–Filadelfija 20:49

Nju Ingland – Pitsburg 55:31

Klivlend–Baltimor 24:18

Hjuston–Indijanapolis 24:27

Odigrano  ranije:

Majami–Sinsinati 22:20 (20:20)

Utorak:

Grin Bej – Čikago 2.40

Slobodni: Denver, Detroit, Njujork Džajants, Arizona, San Francisko, Džeksonvil.

TABELA:

Američka konferencija

Istok: Nju Ingland 7-2, Njujork Džets 5-4, Majami 4-4, Bafalo 3-6

Sever: Sinsinati 6-3, Klivlend 4-5, Baltimor 3-5,  Pitsburg 2-6

Jug: Indijanapolis 6-2, Tenesi 4-4, Hjuston 2-6, Džeksonvil 0-8

Zapad: Kanzas Siti 9-0, Denver 7-1, San Dijego 4-4, Ouklend 3-5

Nacionalna konferencija

Istok: Dalas 5-4, Filadelfija 4-5, Vašington 3-5, Njujork Džajants 2-6

Sever: Grin Bej 5-2,  Detroit 5-3, Čikago 4-3, Minesota 1-7

Jug: Nju Orleans 6-2, Karolina 5-3, Atlanta 2-6, Tampa Bej 0-8

Zapad: Sijetl 8-1, San Francisko 6-2, Arizona 4-4, Sent Luis 3-6

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: Spremali smo se za ovu utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA