Nole posle sporog starta počistio Iznera!

 
  • 0

Srpski teniser nije dozvolio protivniku nijednu brejk loptu, a posle sat i 51 minut slavio je sa 6:7, 6:1, 6:2. Sledeći rival Stanislas Vavrinka

Novak Đoković savladao je Džona Iznera i plasirao se u četvrtfinale pariskog mastersa, gde ga čeka Stanislas Vavrinka. Ovo je Novaku bila četvrta pobeda u šest odmeravanja snaga s Iznerom, dve je ostvario u Dejvis kupu. Ovog puta Đokoviću je trebalo sat i 51 minut da obavi posao sa rezultatom 4:6, 6:1, 6:2, a neobično je da protivniku nije dozvolio nijednu šansu za brejk.

S obzirom na ubojit servis visokog Amerikanca, Đoković je od samog starta počeo s agresivnom igrom kojom je izgrađivao šanse. Nole je već u prvom gemu imao brejk loptu, ali je Amerikanac servisom to sredio u svoju korist.

Đoković je dominirao s osnovne linije, tako da je i u trećem gemu imao dve brejk lopte, ali Izner šalje neodbranjive servise.

I šestu brejk loptu u osmom gemu je Izner na isti način spasao. Na kraju je set morao da bude rešen u taj-brejku.

Posle Iznerovog asa usledile su dve neshvatljive greške Đokovića za zaostatak od 0:3, ali je sreća posle pogledala našeg tenisera koji je vratio oba mini-brejka. Ipak, Amerikanac ponovo pravi mini-brejk koji mu je omogućio tri set lopte, a on je iskoristio upravo treću.

U drugom setu Novak je nastavio da Amerikanca pritiska na njegov servis, propustio je priliku u drugom gemu, ali nije u četvrtom, kada je konačno iskoristio osmu brejk loptu i poveo sa 3:1, a prednost je potvrdio u narednom gemu iskoristivši servis.

To što je dozvolio brejk Đokoviću izgleda da je veoma poremetilo Iznera, koji je ponovo izgubio servis, mada mu je uspelo da se izvuče kod 15:40, Nole je, ipak, osvojio taj gem, a onda i sledeći za ubedljivi rezultat - 6:1.

Treći gem odlučujućeg seta doneo je veliku borbu, Izner je imao nekoliko prilika da uzme servis gem, na kraju mu je to i uspelo, mada je morao da prolije više znoja nego što se nadao. Đoković je rutinski stigao do 2:2, da bi na servis Amerikanca ponovo bilo neizvesno. Novak je propustio jednu šansu, ali ne i drugu i stigao do novog brejka.

Amerikanac tada kao da se predao i Đoković je bez problema okončao meč sa ubedljivim rezultatom 6:2.

Đokovićev rival u narednoj rundi Vavrinka savladao je Nikolasa Almagra sa 6:3, 6:2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: Crveno beli vode 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA