Osujećen pokušaj Kosova za članstvo u IHF!

 
  • 0

Na kongresu Svetske rukometne federacije u Dohi, predstavnici južne srpske pokrajine pokušali da na mala vrata steknu međunardno priznanje. Predsenik RSS Velimir Marjanović izabran za prvog čoveka Arbitražne komisije

Svetska rukometna federacija (IHF) odbacila je zahtev Rukometnog saveza Kosova za prijem u tu organizaciju.

Rukometni savez Srbije saopštio je da su predstavnici Kosova na kongresu u Dohi pokušali da "na mala vrata i mimo Statuta dobiju punopravno članstvo u IHF".

- Nakon diskusije u kojoj su učsetvovali predstavnici Srbije, Albanije, Kosova, kao i predsednici IHF-a Hasan Mustafa i EHF-a Zan Brio, i ovaj put je Kosovski zahtev odbijen. Da stvar bude još alarmantnija predstavlja i veliki pritisak Kosova na pojedine delegate, koji su to uspeli da prepoznaju i pravovremeno reaguju - navodi se u saopštenju RSS.

U isto vreme na skupu u Kataru Srbija je prvi put u svojoj istoriji dobila funkcionera u Svetskoj rukometnoj federaciji, pošto je predsednik RŠ Velimir Marjanović izabran za predsednika Arbitražne komisije, najviše sudske instance IHF-a.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Tanjug)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA