KRUŠEVAC GRAD ATLETIKE: Udovičić i Jevrosimović gledali novu pobedu Terzićeve! (FOTO)

 
  • 0

Amela posle Zaječara, Požarevca i Šapca trijumfovala u krosu i četvrti put, ispred Sonje Stolić i Jelene Mimić. U konkurenciji muškaraca pobednik Goran Nava. Predsednik Atletskog saveza Srbije i ministar sporta čestitali organizatorima

Kruševac je grad u kom je svakom ljubitelju sporta i atletike bilo zadovoljstvo da bude. Još jedan dan "miholjskog" leta na Slobodištu motivisao je hiljade osnovca i srednjoškolaca sa roditeljima da učestvuju u poslednjoj seriji Krosa RTS-a.

Posle trka u Zaječaru, Požarevcu, i Šapcu, naša najbolja prugašica Amela Terzić zabeležila je i četvrtu pobedu, i to na trci od 6.000 metara. Ameli je zlatnu medalju uručio Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić "odlikovao" je srebrom Sonju Stolič, a trećeplasirana Jelena Mimić bronzu je dobila od predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića.

U muškoj konkurenciji, na  10 kilometara, prvi je stigao Goran Nava, ispred Velimira Bojovića i Gorana Stojiljkovića.

Gradonačelnik Gašić pozdravio je sugrađane i čestitao im na okupljanju u velikom broju.

- Danas Kruševac pobeđuje. Danas Kruševac pokazuje da nije samo Beograd centar atletike i sporta, nego je to i naš grad. Okupili smo najveći broj učesnika. Zadovoljstvo mi je da pozdravim ministra Udovičića i u ime grada probam da uzmem malo para za atletski stadion – rekao je uz smeh Gašić, a iz publike je to naišlo na odobravanje i aplauz.

- Probaćemo da dobijemo i vaterpolo klub, da ga ima i Kruševac. Hvala svima i da se dogodine okupimo u još većem broju.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković zahvalio se ministru što već drugu nedelju zaredom koristi kako bi dao na značaju atletskom događaju.

- Zbog toga mi je izuzetno drago. Mi ćemo i dalje da prižamo maksimalnu podršku. Ovo takmičenje je važno i zbog toga što je ključno za sastav reprezentacije Srbije za naredno Evropsko prvenstvo u decembru, koje se održava u Beogradu. Ove godine se kros organizovao na livadi, a nadamo se da će naredne godine ti biti na modernoj atletskoj stazi.

Kros RTS-a je jedinstvena manifestacija koja okuplja ogroman broj mladih, reči su predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića.

- Ova manifestacija je najmasovnija, jer je okupila više od pola miliona dece u Srbiji. ASS je tu kako bi predstavio atletiku i kao sport za zdrav život, kojim mogu da se bave stariji i mlađi, malo puniji i malo mršaviji, i malo sporiji i malo brži. Sve čestitke organizatorima – rekao je Jevrosimović.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić istakao je da su me predočene i kritike i zadaci kadaje u pitanju sport u Kruševcu.

- Video sam da je gradonačelnik pokrenuo mlade i učinio da se njihov glas ovde poštuje, istih ovih koji čine ovaj kros i koji čine našu budućnost. Svi znamo da je atletika sam stub sporta, rekreacije i zdravog života. Deca treba da izađu iz kuća i bave se sportom i amaterski.

- Sport je pored obrazovanja ulaganje u kvalitetno sutra. Nadam se da ćemo se i ovde dogodine videti – rekao je bivši vaterpolista Srbije, kom su potom mnogi, najmlađu učesnici odmah prišli za zajedničko fotografisanje.

Nakon toga, odmah je usledio sastanak gradonačelnika Gašića sa ministrom Udovičićem.

- Ja sam ministra upoznao šta je grad Kruševac uradio za ovih godinu i po dana, i na šta su išla sredstva kada su u pitanju sport i omladina, kao i ono što smo uradili na poboljšanju infrastrukture, počev od bazena, gimnastičke hale, gradnje novog atletskog stadiona. Rezultati razgovora su dobri - rekao je Gašić.

Isto je potvrdio i Vanja Udovičić.

- Moram da kažem da sam iznenađen kad sam se prošetao, kao i odzivom mladih na sam kros. To je slika koja treba da kruži Srbijom, da je krasi. Upoznat sam sa svim stvarima koje bi trebalo da se urade, i to bi trebalo da bude zvezda vodilja za ostale gradonačelnike. To je sistem koji vodi ka uspešnoj Srbiji, kojoj je mesto u Evropi.

- Zainteresovanost za sportske objekte ministarstva postoji, jer govorio sam da sportska infrasturktura treba da se poboljša, i da je to jedan od ciljeva. Ja kao ministar ću se zalagati da pomognemo svim gradonačelnicima, jer Srbija i te kako treba da pokaže i ambicioznost i vizijom.

Nadam se da ćemo prisustvovati još ovakvim manifestacijama, kao da ćemo i otvoriti objekte.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(B. Mekić)

Video: Džoel Bolomboj odgovorio da li je veći optimista ove sezone za Zvezdu u Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA