SRBIJA ZA 11 MINUTA SRUŠILA IRCE: Orlići posle preokreta gledaju baraž (VIDEO)

Iako su gosti iz Severne Irske vodili od 53. minuta ''orlići'' uspeli da preokrenu rezultat i ubedljivo trijumfuju rezultatom 3:1

  • 1

Za infarkt! Bili su ''orlići'' blizu ponora kada je Grej u 54. minutu doveo reprezentaciju Severne Irske u vođstvo na stadionu u Gornjem Milanovcu, ali su igrači ''večitih'' Miloš Jojić i Luka Milunović, kao i kapiten Rada Uroš Vitas za samo dva minuta produžili nade mlade reprezentacije Srbije da mogu da se nađu na EP u Češkoj - 3:1.

S pravom su se u taboru srpskog tima pribojavali meča sa Ircima, pogotovo posle kiksa na Kipru. Iako su ''orlići'' bili pojačani ''A'' reprezentativcima Mitrovićem, Jojićem i Đuričićem, lopta nije htela u gol u prvom poluvremenu.

Imali su Milunović i Jojić velike prilike da matiraju Brenana u prvom delu igre, Mitrović je u 22. minutu čak pogodio i prečku, ali su gosti, koji do sada nisu osvojili nijedan bod, odolevali pred naletima ''orlića''.

Početak drugog poluvrmena je doneo,najpre šok, pa potom rapsodiju Srbije, koja se praktično izvukla iz bezizlazne situacije u koju je dospela. Gol Greja posle kornera u 53. minutu utišao je sve prisutne na stadionu u Milanovcu koji je bio sablasno prazan zbog kazne koju ''orlići'' odrađuju.

Kada se činilo da će se sudbina sa Kipra ponoviti i u Gornjem Milanovcu, na scenu su stupili ofanzivni igrači Zvezde i Partizana - Milunović i Jojić.

Iako nije bio strelac gola u 63. minutu Jojić, koji je posle gola za A selekciju prekomandovan u mladi tim, bio je najzaslužniji za autogol Morgana jer je fenomenalnim driblizima naterao defanzivca Severne Irske da zatrese sopstvenu mrežu. Slavlje se još nije ni stišalo, a Milunović je posle asistencije Đurđevića matirao Brenana za delirijum na klupi srpskog tima.

Tačku na odlično drugo poluvreme i značajunu pobedu stavio je Uroš Vitas u 74. minutu na asistenciju Aleksandra Kovačevića. Iako su vodili sa dva gola razlike ''orlići'' se u nastavku nisu opuštali. Najpre Jojić, pa potom Mitrović dva puta, imali su šansu za četvrti pogodak Srbije, ali rezultat se nije menjao.

Važna pobeda Srbije koja se u ovom momentu nalazi na trećem mestu sa šest bodova uz dve utakmice manje od lidera Belgije koja je sakupila 12 bodova.

Srbija - Severna Irska 3:1

(Morgan 63.ag. Milunović 65, Vitas 74 - Grej 54)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДејанНС

    15. oktobar 2013 | 20:29

    Е тако се то ради!Могли би старији да се угледају на ове млађе!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA