NA JEDVITE JADE: Nole posle preokreta srušio Monfisa!

 
  • 6

Najbolji teniser Srbije je i u devetom meču protiv Francuza slavio, a sada mu je do trijumfa bilo potrebno dva sata i 23 minuta (6:7, 6:2, 6:4). Za finale Šangaja protiv Conge

Osam međusobnih duela između Novaka Đokovića i Francuza Gaela Monfisa pripali su našem teniseru. I deveti je... Ovaj u Šangaju završen je za dva sata i 23 minuta. Novak Đoković je slavio sa 2:1 (6:7, 6:2, 6:4).

Novak, posle stotinak nedelja provedenih na vrhu ATP liste, sada gleda Rafi Nadalu u leđa. Međutim, to ga nije uzdrmalo pošto je Španca pregazio u Pekingu. Nole je u sjajnoj formi, ali je duel s Monfisom bio sasvim korektan test. Monfils, nekada ekstra talentovan junior nije uspeo da materijalizuje stav, snagu i borbenost. U poslednjih deset godina osvojio je samo četiri ATP trofeja.

Sada ga više vide kao nekog zabavljača... Međutim, sa protivnikom kakav je Novak, a i udarcima koje zna da plasira Monfis je sve samo ne "lak zalogaj".

Foto: AP/Tanjug

PRVI SET

Traljavije Novak nije mogao počne četvrtfinale... U prva četiri minuta imao je tri neiznuđene greške... Svoj prvi servis nije iskoristio, pa je Monfis agresivnom igrom došao do brejka. Uostalom, očekivali smo sve samo ne brz završetak meča.

Novak je minus vratio već u sledećem gemu, kada je Francuza maltretirao na njegov servis. Opet, Monfis kao da je od gume... Svuda ga je bilo.

Niz oduzimanja servisa nastavljen je i u sledećem gemu. Novaka neće prvi servis, a kada se sve rasplamsa na betonu Monfis je izdržljiviji. Istina, Francuz kao i uvek zna da pogreši kada se to najmanje očekuje. To je uslovilo da Novak odmah vrati oba servisa.

Konačno u petom gemu teniser osvaja svoj servis... Novaka ceo set nije služio prvi servis, ali je kako je meč odmicao i kada se zagrejao postajao je sve sigurniji u udarce. Iako jak i željan igre Monfis je, zato, već sredinom prvog seta počeo da greši, ali  se ispostavilo da imalo negativnog uticaja pošto je osvojio set. Monfisu je servis bio najveća uzdanica...

Set je, kako je najpravednije po svemu viđeno rešen u taj brejku, u kojem je Monfis bio bolji sa 7:4.

DRUGI SET

Početak drugog seta bio je isti kao i prvi... Samo što je Novak sada oduzeo servis protivniku. Sve do šestog gema Novak je stvari držao pod kontrolom terajući Monfisa da se dobro potrudi za svaki poen. Imao je Nole dva puta i 30:0 na Gaelov servis... Međutim, servisom se vraćao u set.

Malo problema Nole je imao, kod rezultata 3:2. Ipak, pomogao mu i Monfis, koji se tokom gema i povredio. Svoj servis je "odradio" bez skoka, a Novak je došao do dva brejka viška.

Monfis je zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa stomačnim mišićima.

TREĆI SET

Medicinski tajm-aut koji je uzeo Gael je bio dobar. Ne znamo što je radio i kakvu terapiju je dobio, ali se na teren posle 3-4 minuta vratio potpuno "zdrav". To se videlo i na terenu...

Monfils igrao i trčao kao da je duel tek počeo. Imao je ritam... Novak je ponovo sa nekoliko grešaka Monfisu omogućio dodatnu porciju samopouzdanja. Kod 3:3, na servis Francuza, Novak brejkuje čime otvara vrata polufinala. Upravo se u tom famoznom sedmom gemu Gael ponovo povredio...

Sve u svemu, Novak je zasluženo u polufinalu, a protivnik će mu u Žo-Vilfred Conga. Meč se igra u 10:30 u subotu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

 

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Binder

    11. oktobar 2013 | 16:50

    Imamo mi njih jos ali nijedan nije kao Novak i ni jedan nije na tom nivou na kojem je on

  • anci

    11. oktobar 2013 | 16:22

    Dragane nesrecni covece, mani se ti Novaka :)

  • Dragan

    11. oktobar 2013 | 14:41

    Imamo ali je on jedini veliki srbin. Poreski obveznik druge drzave, pa ga zato i velicaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA