SMENA: Balša Butorović i Kežman odlaze iz Vojvodine

 
  • 0

- Bolesnikov bi trebalo da preuzme mesto predsednika kluba, a da Šćepanović postane novi direktor. Otvorena je mogućnost i da bude obrnuto - rečeno je Radio 021

Smrt prvog čoveka Fudbalskog kluba Vojvodina Bate Butorovića izgleda da po najveći sportski klub u Pokrajini ima mnogo veće posledice. Njegov sin, Balša, iako je "agrsivnim" nastupom u prelaznom roku najavio napad na titulu, kako sada stvari stoje, neće dočekati kraj oktobra na čelu tima s "Karađorđa".

Kako sugeriše novosadski Radio 021, na osnovu izjave jednog člana skupštine, sadašnji predsednik Upravnog odbora Vojvodine biće smenjen na sledećoj sednici najvišeg organizacionog tela. Za njegovu smenu će, ako je verovati, glasati 28 od 53 članova Skupštine. Kao potencijalni naslednici spominju se dvojica novosadskih biznismena Zoran Šćepanović i Minja Bolesnikov.

- Bolesnikov bi trebalo da preuzme mesto predsednika kluba, a da Šćepanović postane novi direktor. Otvorena je mogućnost i da bude obrnuto. Dobro je što će neko od njih da postane predsednik kluba jer imaju jake poslovne i političke veze. Bolesnikov je veliki navijač Vojvodine, poslovno izuzetno dobro stoji i ima veze u politici, dok je Šćepanović takođe uticajan čovek iz sveta biznisa - rekao je izvor radija 021 iz kluba.

Saznanje da je Balša s Matejom Kežmanom sklapao po klub štetne ugovore s igračima bila je kap koja je prelila čašu...

- Jedan od prvih zadataka novog rukovodstva biće da svi štetni ugovori budu raskinuti. Imate situaciju u kojoj Simon Vukčević ima mesečna primanja od 10.000 evra, Andrija Kaluđerović zarađuje 8.000, a Ivan Fatić 7.000. Sa druge strane, kapiten Miroslav Vulićević zarađuje 5.000 evra mesečno. Oni su svi dovedeni bez nadoknade, ali 30 odsto od njihove zarade ide Kežmanu u džep - dodaje izvor Radija 021 iz navijačke grupe Firma.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA