Nadal podržava Troickog, Federeru nije žao što je suspendovan!

 
  • 5

Španski teniser ne misli da je Srbin kriv i da treba da bude suspendovan, a najtrofejniji teniser sveta traži rigoroznije kontrole

Najveće zvezde svetskog tenisa Rafael Nadal i Rodžer Federer izneli su svoje mišljenje o doping aferi koja je snašla srpskog tenisera Viktora Troickog.  Naš teniser je u sredu pred Sudom za arbitražu izneo žalbu zbog suspenzije 18 meseci, a presuda se očekuje u novembru.

I dok Nadal daje podršku našem Viktoru i smatra da nije ništa loše učinio, jer je dao krv za kontrolu sutradan, Federer kaže da ne treba imati milosti i traži rigorozne kontrole.

- Po mom mišljenju, tu nema slučaja - rekao je Nadal  i dodao:

- Koliko sam ja razumeo, odgovorno lice koje je vršilo kontrolu je reklo Viktoru da on može i sutra da uradi test. On je to sutra i uradio i sve je bilo u redu.

- Ako je Viktor rekao da ne želi tada da uradi test, zvaničnik koji je vršio doping kontrolu morao je da mu kaže da će biti kažnjen ako ne uradi test - rekao je španski teniser.

Sa druge strane Švajcarac smatra da mora da se vrše što češće kontrole.

Ne smeju da se ignorišu testiranja, osim u ekstremnim slučajevima kada igrač zvog povrede završi u bolčnici. Dođete na test, odradite ga i nastavljate dalje.

- Kakve veze imaju vreme i mesto sa tim? Doping kontrole treba da budu rigorozne, a kazne da budu veoma stroge. Igrači ne smeju da dođu u situaciju da pomisle: da, vredelo je dopingovati se. Treba uraditi sve da se varalice otkriju - rekao je Federer.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    10. oktobar 2013 | 07:27

    Ovom Federeru je Hića bio neki veoma blizak rođak, čovek patološki mrzi Srbe !?! Deda vreme ti je za mirovinu !!!

  • Nemanja

    10. oktobar 2013 | 00:48

    nadal ga brani jer se i on sam dopinguje,a ROGER ga osudjuje jer zbog takvih sto se dopinguju drugi koji igraju cisto ne mogu da dobiju svojih 5min.i ako ix cak i zasluzuju

  • Aco

    10. oktobar 2013 | 09:50

    Ovaj Federer nije svestan da ce ga Nole zbog ove izjave prema Vikoru tako razbucati u cetvrtfinalu Sangaja! Ima i mladjih koji se ne dopinguju cika Fedexe, a koji bi te razbucali sad ko dobar dan! Federer jednostavno ne moze da podnese da ima neko bolji od njega, ne bolji, nego mnogo bolji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA