Ako KSS tuži igrača jer neće da igra za reprezentaciju, samo ga lekar može spasti

 
  • 6

Menadžer Miško Ražnatović nije pristalica kažnjavanja igrača, jer bi nastup za reprezentaciju trebalo da bude čast. "Uvek savetujem igračima da igraju za nacionalni tim"

Košarkaški menadžer Miško Ražnatović smatra da kažnjavanje igrača koji se ne odazovu pozivu selektora nije dobar način rešavanja problema s kojim se nacionalni timovi susreću poslednjih godina.

- Nisam pristalica kažnjavanja. Igranje za reprezentaciju treba da bude zasnovano na pristanku i želji igrača - kaže Ražnatović za Telegraf, pa nastavlja:

- Igranje pod pritiskom može da ima različite efekte. Od čoveka do čoveka zavisi da li će na pripremama i takmičenju dati maksimum, iako nije s radošću prihvatio poziv selektora.

Iako menadžeri, uz roditelje i klubove (u slučaju igrač iz NBA) imaju možda i ključan uticaj na odluke igrača da li će se odazvati pozivu selektora, u ovom slučaju zaštita od suspenzije nije moguća.

- Većina saveza ne primenjuje mogućnost kažnjavanja igrača za neodazivanje u nacionalni tim. Ipak, ukoliko se čelnici saveza odluče za kaznu, igrača koji nema lekarsko uverenje za opravdano odsustvo ni menadžer ne može da zaštiti.

Reprezentacija je, prema Ražnatovićevom mišljenju, odskočna daska u karijeri svakog sportiste, ali igračima ponekad treba i odmor od napornih sezona.

- Uvek savetujem igračima da igraju za reprezentaciju. To je prilika da se oduže srpskoj košarci i postanu slavni u narodu - poručuje poznati menadžer, i dodaje:

- Cela situacija se može posmatrati iz dva ugla. Igračima je u profesionalnom sportu s vremena na vreme potreban odmor, koji nemaju ukoliko igraju za reprezentaciju. S druge strane, ljudi u savezu polažu nadu da će najbolji igrači nastupati za reprezentaciju, jer se uspehu nacionalnog tima ogleda i njihov rad.

Šta vi mislite, da li KSS treba da tuži igrače koji se ne odazivaju pozivu selektora? Odgovore šaljite u komentarima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(P. Milinković)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    9. oktobar 2013 | 14:23

    Samo neka vrate obavezno služenje vojnog roka od 2 godine , da vidiš Bato kako bi svi igrali košarku :)

  • Zeljko_1977

    9. oktobar 2013 | 13:53

    Da-jer cim postanu zvezde i napune dzepove zaborave na reprezentaciju.Naravno cast izuzecima

  • Zemunac

    9. oktobar 2013 | 13:47

    Ne ne ne, kaznjavanje bato... ako nece za reprezentaciju nece ni za klub, besparica leci tvrdoglavost....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA