ŠOU TEODOSIĆA i CSKA: Peković i Minesota gledali moć Moskovljana (FOTO)

 
  • 5

Srpski plejmejker postigao 26 poena u drugoj pobedi ''armejaca'' nad NBA ligašem na američkom tlu. Nedović bez poena u pobedi Golden Stejta nad Sakramentom

Kakav povratak na teren! Srpski plejmejker Miloš Teodosić nije mogao da poželi bolji način za vraćanje u formu posle povrede, od velike pobede protiv Minesote na američkom tlu. CSKA je slavila posle produžetaka sa rezultatom 108:106, a Teodosić je briljirao sa 26 poena i devet asistencija.

Bivši centar Partizana Nikola Peković i povratnik u tim Kevin Lav samo su nemo posmatrali šou srpskog plejmejkera, koji je poenima u finišu najpre doneo produžetke, da bi poenom sa slobodnih bacanja u produžetku postavio konačan rezultat.

Kao i pre tri godine kada su savladali Klivlend, ''armejci'' su ponovo bili kobni za jedan NBA tim. Te 2010. godine, predvođeni Duletom Vujoševićem, slavili su sa 90:87 i tako postali prvi evropski tim koji je slavio na američkom tlu, da bi protiv Minesote potvrdili da jednostavno imaju recept za NBA ligaše.

Međutim, do pred sam kraj meča nije izgledalo da će CSKA pobediti, a li je Onda Teo trojkom najpre smanjio na poen zaostatka, da bi koševima sa slobodnih bacanja doneo produžetak.

I kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić imao je zapaženu rolu. Postigao je 13 poena uz sedam skokova i odlično se nosio sa ''divovima'' Minesote Lavom i Pekovićem koji su ubacili po devet poena. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Derik Vilijams sa 21 poenom.

S druge strane, u Golden Stejtu srpski reprezentativac Nemanja Nedović trudio se da zabeleži prve poene za novu ekipu, ali ponovo nije uspeo. Na kraju je u pobedi nad Sakramentom (94:81) uspeo da zabeleži dve asistencije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Morski pas

    8. oktobar 2013 | 11:00

    A sad je zdrav a...

  • Nesa

    8. oktobar 2013 | 12:22

    Decko je smesan... prevara igrac... pa sta mislite sto ga zeljko nekad nije hteo u svom timu.. provalio covek da se samo sepuri.. svaka cast za karijeru ali nista spec..

  • grada

    8. oktobar 2013 | 11:50

    Ipak treba uvesti obavezu igranja za reprezentaciju, pa makar i pod pretnjom, vidite i sami zasto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA