BUNDESLIGA: "Iks" Bajerna i Levera, poraz Borusije, ubedljivi Šalke! (VIDEO)

 
  • 0

Lider prvenstva poražen je u Menhengladbahu, pa je Bajern, posle osvojenog boda u derbiju protiv Leverkuzena, izbio na čelo tabele Bundeslige

Borusija Menhengladbah skinula je skalp istoimenom klubu i lideru iz Dortmunda! U 8. kolu Bundeslige "milioneri" su poraženi sa 2:0 na gostovanju u Menhengladbahu. Poraz Klopovih igrača iskoristio je Bajern, šampion, koji je na "Baj areni" u Leverkuzenu, u derbiju kola sa Bajerom igrao 1:1 (1:1). Posle ovog meča Pep Gvardiola je ostao sam na čelu Bundes lige.

Običan "iks" u derbiju minhenski tim nije "mnogo" koštao, dok je gol Sama "aspirindžije" izjednačio na tabeli sa Borusijom iz Dortmunda. U interesantnoj utakmici u kojoj su domaći izdržali sve napade i pritiske oba gola su pala u razmaku od 90-tak sekundi.

Prvo je Toni Kros u 29. minutu upisao prvenac, posle asistencije najboljeg "pakera" Riberija, da bi Siti Sam, šestim golom u sezoni, u 31. izjednačio na 1:1. Ispostavilo se, ovo je bilo sve od golova na "Baj areni".

Na stadionu "Borusija park" do 80. minuta mreže su mirovale, ali je nakon oštrog starta u svom kaznenom prostoru Humels dobio crveni, a Kruze je iz penala doveo u vođstvo Menhengladbah.

"Milioneri" u čijim redovima je ceo meč odigrao reprezentativac Srbije Neven Subotić,  nisu uspeli sa igračem manje da poravnaju rezultat, a do kraja meča još jednom su morali da vade loptu iz mreže posle gola Rafaela.

BUNDESLIGA, 8. kolo:

Subota:

Borusija Menhengladbah – Borusija Dortmund 2:0

(Kruze 81.p, Rafael 86)

Majnc – Hofenhajm 2:2

(Čupo-Moting 10, Noveski 90+2 - Voland 14, Firmino 22)

Šalke – Augsburg 4:1

(Boateng 16.p, Salaj 28, 78, Mejer 86 - Mulders 10)

Štutgart – Verder Bremen 1:1

(Harnik 5 - Petersen 37)

Volfsburg – Ajntraht Braunšvajg 0:2

(Belarabi 31, Kumbela 86)

Bajer Leverkuzen – Bajern Minhen 1:1

(Sam 31 - Kros 29)

Nedelja

Nirnberg – Hamburger

Frajburg – Ajntraht Frankfurt

Petak

Hanover – Herta 1:1

(Šulc 23 – Roni 81)

TABELA:

Bajern 20, Borusija Dortmund 19, Bajer Leverkuzen 19, Hanover 13, Herta 12, Štutgart, Borusija Menhengladbah, Augsburg i Verder po 10, itd.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA