DŽEJ-DŽEJ GAZI: Jelena s nulom u četvrtfinalu Pekinga!

 
  • 1

Jelena Janković je s maksimalnih 2:0 (6:0, 6:0) pobedila Karlu Suarez Navaro, a za polufinale čeka bolju iz duela Petković-Safarova

Duel dve teniserke, od kojih je jedna 11. na svetu, a druga 15, trebalo je da bude, ako ništa drugo, interesantan. Međutim, Jelena Janković, boljerangirana na WTA listi, "pregazila" je za manje od 60 minuta Karlu Suarez Navaro. Džej-Džej se pobedom od 2:0 (6:0, 6:0) plasirala u četvrtfinale turnira u Pekingu.

Nekada prva teniserka sveta je posle teškog meča protiv Voskoboeve, koju je dobila u tri seta, iznenadila mnoge, odigravši veoma precizno, smireno i staloženo protiv Špankinje.

Jelena je sve vreme diktirala tempo, koncentrisano, a kada je protivnica imala prednost u poenima i kada je pretila brejkom, ona je izdržala gradeći igru, te ne čudi pobeda. Međutim, pobedu s "nulom", verujemo, nije očekivala ni ona sama. Jelena je u duelu, koji se brzo pretvorio u dosadan, imala tri puta više vinera (13/4), ali i upola manje neiznuđenih grešaka (17/34). Jelena je imala očajan procenat prvog servisa - 46 odsto (Suarez Navaro 71%), ali je zato u drugom imala 63 naspram samo 18 protivnice!

Ubedljiva pobeda, nažalost, ne znači ništa pošto znamo da je Jelena gubila i od manje poznatih teniserki, a za polufinale će se na drugoj strani mreže naći bolja iz meča Lusi Safarova - Andrea Petković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf)

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA