BEKRIĆ: Ne vidim razlog da ne osvojim medalju u Riju!

 
  • 0

- To jeste moj glavni cilj, a sve do Rija su usputne stanice. Ako sve bude po planu, onda ni taj cilj neće biti daleko - rekao je srpski atletičar

Srpski atletičar Emir Bekrić izjavio je danas da mu je cilj jedna od medalja na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru.

- To jeste moj glavni cilj, a sve do Rija su usputne stanice. Ako sve bude po planu, ne vidim razlog zašto ne bi bilo i medalje - rekao je Tanjugu Bekrić u Kruševcu uoči tribine koju je organizovao Alfa univerzitet.

- Pripreme za sada teku odlično - kaže osvajač bronze na Svetskom prvenstvu u Moskvi, i dodaje da ga pre Rija čeka Prvenstvo Evrope u Cirihu 2014. i jaka konkurencija.

- S obzirom na to da se radi o jakoj konkurenciji, to je ono što me gura napred -  ističe Bekrić.

Govoreći o trci koja ga je proslavila, najbrži Evropljanin na 400 metara s preponama navodi da je "to nešto što će pamtiti celog života ne samo zbog medalje, već zbog same trke".

- Čast mi je što sam trčao sa takvim veličinama - rekao je Bekrić, i dodao da je "srce pred početak trke poslao svima, celoj naciji".

- Znao sam da sam zaintrigirao javnost ulaskom u finale i na taj način sam znao da nisam sam i to mi je dodatno davalo snagu. Želeo sam tako da pozdravim sve ljude - rekao je Bekrić, istakavši da mu se posle uspeha u Moskvi nije promenio život, već ciljevi.

Svojim najvećim uspehom smatra to što ima sve više zainteresovanih za atletiku i to što se stanje u srpskoj atletici poboljšalo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Tanjug)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA