ABA LIGA: Finalisti fajnal fora idu u Evroligu!

 
  • 0

Trećeplasirana ekipa u konačnom plasmanu izboriće mesto u kvalifikacijama za najelitnije košarkaško takmičenje u Evropi

Čelnici ABA lige doneli su nova pravila za sezonu 2013/14 prema kojima će plasman u Evroligu naredne sezone izboriti finalisti ovogodišnjeg fajnal-fora!

Za razliku od prošle sezone, kada su čelnici ABA lige tvrdili jedno, a zvaničnici Evrolige drugo, sada klubovi znaju koji tačno plasman ih vodi u najelitnije klupsko takmičenje.

- Pravo igranja u Evroligi u sezoni 2014/15 ostvariće dva kluba i to finalisti ’fajnal fora - stoji u pravilima Evrolige uz dodatak da će pravo igranja imati klubovi koji mogu da ostvare minimalne uslove najjačeg košarkaškog takmičenja Evrope.

Trećeplasirana ekipa u konačnom plasmanu u ABA ligi igraće u kvalifikacijama za Evroligu sledeće sezone, ali to mesto neće moći da izbori klub ako je iz iste zemlje kao oba finalista.

U tom slučaju će u kvalifikacije ići sledeći klub na osnovu konačnog plasmana u ABA ligi.

Iako u pravilniku ne piše trener Partizana Duško Vujošević u jednoj TV emisiji je otkrio da će prvoplasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja imati prednost u organizaciji finalnog turnira.

Za sada nije poznato koliko klubova iz ABA lige će na osnovu plasmana izboriti učešće u Evro kupu sledeće sezone.

Ostaje da vidimo da li će se čelnici ABA i Evrolige pridržavati ovih pravila, jer je Igokea prethodne sezone i pored prvog mesta u regularnom delu, koje je garantovalo plasman u Evroligu, ostala bez učešća u najelitnijem Evropskom takmičenju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA