Saga u Vojvodini se nastavlja: Janković prozvao Nikolića!

 
  • 0

- Vojvodina ima najbolji tim u zemlji, tim koji bi ubedljivo pobedio i Šerif u prvom meču, da je predstavnika Moldavije napao od starta - rekao je Uroš Janković

Poznato je u kakvim se problemima nalazi Vojvodina, kako rezultatskim tako i kadrovskim, a ovoga puta Uroš Janković, član Upravnog odbora, vrlo jasno je govorio o nestručnosti trenera Marka Nikolića.

Trener Vojvodine važi za velikog govornika, a posle najave ostavke potpresednika Mateje Kežmana i mogućeg sazivanja vanredne skupštine kluba od strane predsednika Buturovića, Nikolić je javno pričao o situaciji u kojoj se nalaze on i igrači zbog neisplaćivanja zarada.

Povodom svega oglasio se član Upravnog odbora kluba i savetnik predsednika Butorovića za sportska pitanja Uroš Janković.

- Nisam imao nameru da učestvujem u medijskoj priči prethodnih nedelja oko FK Vojvodina, plasiranoj od strane pojedinaca unutar kluba. Ipak, javni istupi trenera ekipe Marka Nikolića zaslužuju moj komentar jer sam kao član sportskog sektora direktno učestvovao u aktivnostima prethodnog leta - započeo je svoju priču Uroš Janković.

Prema mišljenju Jankovića, trener Vojvodine je fokusiran na sve osim na podizanje nivoa igre tima.

- Od odlaska Abubakar Oumarua, kvalitet igre Vojvodine je u očiglednom padu. Takođe je bio prisutan i uticaj nasleđa postavljenog modela od strane bivšeg trenera Nebojše Vignjevića, jer je većina igrača iz prethodne sezone ostala u klubu. Međutim, nepostojanje alternativnog modela uprkos više nego kvalitetno odrađenom prelaznom roku, upućuje nas na dve pretpostavke koje ne isključuju jedna drugu. Prva, trener Marko Nikolić nije imao kapaciteta da postojeći tim formira u skladu sa raspoloživim profilima igrača. Druga, trener Marko Nikolić bio je prezauzet unutar klupskim drljenjima, pa mu se vođenje treninga i rad na unapređenju igre sveo na obično odrađivanje posla.

Uroš Janković Ističe da je Nikolić bio jako zabrinut da li će na raspolaganju imati odgovarajući igrački kadar, a kada je do toga došlo nije iskoristio sav potencijal.

- Na pripremama na Zlatiboru trener Nikolić izrazio je ogromnu bojazan da u prelaznom roku nećemo realizovati niti jedan dolazak, jer je bio od starta upoznat sa činjenicom da je klubu blokiran račun. Tada su ga zanimala pojačanja, a sad mu je neophodna alibi priča kojom želi opravdati nedostatak igre i bodova. Ima najbolji tim u zemlji, tim koji bi ubedljivo pobedio i Šerif u prvom meču, da je predstavnika Moldavije napao od starta meča.

Kako Jovanović tvrdi, od Nikolića se ne može čuti ništa što odgovara renomeu afirmisanog fudbalskog stručnjaka.

- Iako redovno prisutan u novinskim člancima sa interesantnim zapažanjima i komentarima, nikako da čujemo nešto na osnovu čega možemo zaključiti da je reč o fudbalskom stručnjaku, a ne "kapetanu" duge plovidbe u svetu medija. Umesto da igrače dovedene listom bez obeštećenja, a zavidne igračke biografije uklopi u odgovarajući model igre, trener Nikolić ima ozbiljnih obaveza u procesu rušenja postojeće uprave, a sve u saradnji sa drugim akterima njegove trenutne struje u klubu na čelu sa Rabrenovićem. Činjenica da plate kasne nije nova u našem fudbalu, blokada računa je praktično deo svakodnevnice, ali to istovremeno ne znači da akteri unutar kluba treba da zaborave na svoje primarne obaveze. Samo takvim pristupom je moguće očekivati normalniju atmosferu i bolje rezultate - zaključio je Uroš Janković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Video: Driftovanje iz prvog lica: Evo kako to izglead kada se nalazite u automobilu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA