LŠ: Real u poslednjim sekundama prokockao pobedu u Moskvi (VIDEO)

 
  • 0

Madriđani do 93. minuta vodili golom Ronalda, ali ih je nespretna odbrana koštala trijumfa nad CSKA

Real Madrid sz sekundi delili od pobede u prvom meču osmine finala Lige šampiona nad CSKA u Moskvi, ali se u Španiji vraćaju sa samo 1:1. Kažemo samo, jer su Madriđani na "Lužnjikiju" po igri i šansama zalsužili ubedljiv trijumf, ali su kažnjeni za silne promašaje. Posle nespretne reakcije kompletne odbrane su primili gol u poslednjem minutu.

Činilo se da ni čuvena ruska zima, ni moskovskih -10 stepeni, neće poremetiti planove Real Madrida. Kraljevski klub je očitao lekciju CSKA, ali realizacija je zakazala. Rezultatski, imaju dobar rezultat pred revanš na Santjago Bernabeu, ali verovatno niko u ekipi nije srećan posle ovog rezultat, jer su svesni da su prokockali pobedu.

Moskovljani su mogli da budu zadovoljni i sa porazom, jer ih je golman Čepčugov sjajnim odbranama u nekoliko navrata spašavao od debakla. Murinjovi izabranici su od samog starta meča nametnuli svoj stil i zagospodarili terenom "Lužnjikija".  Murinjo je očigledno dobro spremio "kraljeviće" za polarne vremenske uslove na "Lužnjikiju". CSKA je bio u potpuno podrđenom položaju, a kako se situacija odvijala u prvom poluvremenu, mogli su da budu srećni i sa minimalnim deficitom.

Iako su "Armejci", u čijem sastavu je i Zoran Tošić, zapretili prvi preko Džagojeva, to je bilo sve od njih u prvom delu igre. Posle toga Real je uspostavio kontrolu i počeo da pravi pukotine u ruskom bedemu. Nije ih poremetila ni povreda i rani izlazak iz igre Karima Benzeme u 15. minutu. Samo tri minuta kasnije golman CSKA Čepčugov je fantastično intervenisao, prvo braneći udarac Iguaina, a potom i "otpadak" Kedire.

Najuzbudljiviji momenat se desio u 28. minutu kada je Koentrao "zavrnuo" sa levog krila, Šenjikov loše intervenisao, a CR 7 dočekao loptu na volej levicom i zakucao ju je u mrežu za vođstvo Madriđana!

CSKA je zapretio i solidnim udarcem glavom Dumbije u 40. minutu, ali promene rezultata nije bilo...

Real je i posle odmora nastavio da steže obruč oko golmana Čepčugova koji je na početku drugog poluvremena sjajno intervenisao posle šuta Kaljehona. Prvu ozbiljniju šansu, "armejci" su imali u 64. minutu kada je Kasiljas odbranio šut Nigerijca Muse. Trener domaćih Slucki je reagovao uvođenjem "brznjaka" Oliseha i Honde...

U 76. minutu Real je imao dve prilike da duplira vođstvo, ali je prvo Čepčugov odbranio šut Ramosa glavom, a nekoliko sekundi kasnije, Ronaldo je za malo bio neprecizan. Portugalski superstar je opet bio u centru pažnje u 84. minutu kada je njegov sjajan udarac završio nekoliko centimetara pored gola Moskovljana. Murinjo je uvođenjem Kake i Albiola promenio formaciju i zadovoljan rezultatom pokušao da odbrani stvorenu prednost.

Ali, kažnjen je za promašaje svojih pulena. Posle pravog glavometa 93. minutu u šesanestercu Reala, zimsko pojačanje "armejaca", Holanđanin Vernblom se najbolje snašao i posalo loptu iza leđa nemoćnog Kasiljasa.

CSKA Moskva - Real Madrid 1:1

(Vernblom 90+3 - Kristijano Ronaldo 28)

Stadion i gledaoci: "Lužnjiki" (72.000)

Sudija: Bjorn Kuipers (Holandija)

CSKA (4-2-3-1): Čepčugov - A. Berezucki, Ignaševič, V. Berezucki, Šenjikov - Vernblum, Aldonjin (od 68. Honda) - Džagojev, Tošić (od 82. Necid), Musa (od 65. Oliseh) - Dumbija

REAL (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Koentrao - Kedira, Alonso - Ozil (od 84. Albiol), Kaljehon (od 75. Kaka), Ronaldo - Benzema (od 15. Iguain)

Video: "Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA