Amela Terzić dobila vrednu stipendiju za OI u Brazilu 2016.

 
  • 0

Prva srpska kompanija koja je ušla u sponzorski pul Atletskog saveza Srbije za Igre u Riju je "Victoria group". Oni su sa 570.000 dinara nagradili Ivanu Španović i Emira Bekrića

Ogroman napredak i brojne medalje srpskih atletičara nisu ostale nezapažene. Veliki napori našeg Saveza, ali i samih sportista i njihovih trenera, osim rezultata uslovili su i interesovanje kompanija željnih da pomognu kako bi osigurali i poboljšali rad, ali i povećali nadu da će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Srbija osvojiti neko odličje.

Prva kompanija koja je ušla u sponzorski pul za Rio 2016. je "Victoria group" iz Beograda. Zoran Mitrović, generalni direktor kompanije, rekao je da oni sa 570.000 dinara nagrađuju Ivanu Španović i Emira Bekrića zbog postignutih rezultata, a da će naredne tri godine stipendirati Amelu Terzić i njenog trenera Rifata Zilkića.

- Odavno znamo da su sportisti najbolji ambasadori. Atletičari su to potvrdili. Gde god da se nađu. Na najbolje bi trebalo da se ugledaju i naša deca. Ivana i Emir, zajedno sa ostalima, uverili su nas kada smo ih s ponosom gledali na pobedničkom postolju - rekao je, između ostalog, Mitrović, i dodao:

- Nagrada naše kompanije je podsticaj da nastave dalje istim tempom. Međutim, kompanija će u naredne tri godine podržavati Amelu Terzić. Victoria group misli malo dalje, na budućnost. Zato želimo da uložimo u nju, da pomognemo Ameli da nas u Riju predstavlja što bolje.

Jedna od najtalentovanijih mladih atletičarki Evrope od "Victoria group" mesečno će dobijati 2.300 evra.

- Kada mi bude najteže, pomisliću na Victoria group - rekla je Amela, i nastavila:

- Taj mali deo koji mi bude nedostajao pokušaću da ga pronađem, da sa njim dođem do medalje na Olimpijskim igrama.

- Amela, srećno, i iz Brazila se ne vraćaj bez medalje - dodao je kroz smeh generalni direktor "Victoria group".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA