SRAMOTA ŠPANACA: Izgubili od Italijana da bi igrali protiv Srbije?!

 
  • 18

Aktuelni šampioni Starog kontinenta osramotili su se pred Evropom posle skandalozno loše igre u poslednjih pet minuta meča protiv Italije. Iako se znalo da postoji verovatnoća da će "štelovati" rezultat da bi u četvrtfinalu igrali protiv Srbije, posle 35 minuta igre nije izgledalo da će "teorija zavere" biti pretvorena u stvarnost

Srbija u četvrtfinalu igra protiv Španije! Aktuelni šampioni Starog kontinenta osramotili su se pred Evropom posle skandalozno loše igre u poslednjih pet minuta meča protiv Italije. Iako se znalo da postoji verovatnoća da će "štelovati" rezultat da bi u četvrtfinalu igrali protiv Srbije, posle 35 minuta igre nije izgledalo da će "teorija zavere" biti pretvorena u stvarnost.

"Furija" je imala 13 poena viška... Međutim, Gasol i ekipa staju, "azuri" počinju da se šetaju i poentiraju i posle produžetka dolaze do pobede od 86:81 (24:12, 25:13, 8:19, 25:14, 16:11).

Italijani su prvih deset minuta igrali veoma angažovano, ali su, ruku na srce, imali veliku pomoć, tada nezainteresovanih Španaca. Izabranici Pjaniđanija su tu deonicu dobili sa 24:12.

Međutim, Španci, mnogo kvalitetnija ekipa, pokazaše u nekoliko minuta trećeg perioda kako se igra košarka. Mark Gasol je odigrao simultanku sa visokim igračima Italije, dok su u odbrani zaključali sve prilaze svom košu. Međutim, pet minuta pre kraja su stali i omogućili Italiji veliki povratak. Serijom od 11:0 vratili su se u igru da bi sekund pre kraja, iz reketa, iz polaganja, kao i Grci protiv Hrvata, odveli meč u produžetak.

A u produžetku... Lako dolaze do šest poena viška, da bi se Španci "rastrčali" dva minuta pre kraja, kasno i sramotno.

Osim Gasola, koji je ubacio 30 poena, od kojih je 12 bilo u periodu kada su se posle 44:43 odvojili na +15, istako se i Rodrigez sa 16. Fernandez, Ljulj, San Emeterio, Rubio i Kalderon su podbacili i ne verujemo da će njih petorica ponovo dati samo 19 poena.

U (ne)očekivanoj pobedi Đentile je ubacio 21, Belineli 16, Aradori 17.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

GRUPA F

Hrvatska-Grčka 92:88 (pp)

Italija-Španija 86:81 (pp)

Finska-Slovenija (21)

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja-PFC

    16. septembar 2013 | 19:59

    A spanci smekeri!?Bice brijanja kad vas SRBI dohvate!

  • Srbija < 3

    16. septembar 2013 | 20:00

    Dajte nam spaniju da se igramo!!!

  • Nebitan

    16. septembar 2013 | 20:29

    Voleo bih da dobijemo ove pedere,pa nek kalkulisu za 6. mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA