SRBIJA - KANADA 2:2: Nole "oduvao" Raonića, Janko odlučuje o finalu

 
  • 6

Novak Đoković je za dva sata i 11 minuta uspeo da pobedi Miloša Raonića sa 3:0 (7:6, 6:2, 6:2) pa sada i Srbija i Kanada imaju po dva boda. Odlučujući meč igraju Janko i Pospišil

Prvi meč koji su odigrali Novak Đoković i Miloš Raonić dugo će pamtiti obojica. Istina, više rođeni Podgoričanin nego Nole. Četvrti meč polufinala Dejvis kupa, kako to teniseri vole da kažu, Svetskog prvenstva, koji igraju Srbija i Kanada dobio je najbolji teniser sveta sa ubedljivih 3:0 (7:6 (6:1), 6:2, 6:2), pa sada obe selekcije imaju po dva boda. Ovo znači samo jedno - Janko Tipsarević ima "meč loptu", za drugo srpsko finale.

Sat vremena je, u odlično popunjenoj "Kombank areni" trajala drama, ali i nada stotinak sjajnih kanadskih navijača da će njihov prvi reket iznenaditi Noleta i obezbediti istorijsko finale za ekipu Kanade.

Mučio je Raonić, pre svega odličnim servisima i dobrim forhendima Đokovića. Mučio ga i kada mu je ovaj oduzeo servis za 4:2. Brzo je Miloš vratio brejk i do taj-brejka uspevao da, prvenstveno sačuva svoj servis, pošto nikako nije mogao da ugrozi Novakov.

Naravno, iskustvo i mentalna pripremljenost Đokovića uslovila je da se u prva tri-četiri poena lako predvidi osvajač prvog seta. Sa 7:1 taj segment dvoboja dobio je Nole i onda je bilo jasno i u kom pravcu će se odvijati nastavak.

Lakih 6:2 u drugom setu i 6:2 u trećem Srbiju dovodi do izjednačenja, a to znači da Janko Tipsarević ima priliku da "pečatira" trijumf kome smo se nadali još od momenta kada je u Bojsiju sa 3:1 savladana Amerika.

Podsetimo, Češka, aktuelni šampion, je posle dva dana obezbedila plasman u finale, koje će se u slučaju naše pobede igrati u Beogradu od 15. do 17. novembra.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

PRVI SET

Đoković započinje meč na idealan način - asom. Raoniću je prepustio dva poena, a onda uspešno okončao prvi servis gem. Kanađanin je žestoko uzvratio i na svoj servis nije prepustio ni poen Noletu. U narednom gemu uloge su se zamenile i Đoković bez greške stiže do 2:1.

Naredni gem doneo je prvi djus, Novak je stigao do brejk lopte, ali Kanađanin se izvukao i efektnim smečom stigao do izjednačemnja posle mnogo muke.

Posle vođstva 3:2 srpski teniser dobro je krenuo na servis rivala, stigao do 30:0, zatim i 40:15. Raonić je poslao loptu u aut i to je brejk za Srbiju.

Kanađanin crnogorskog porekla nije dozvolio da ga poremeti izgubljeni servis i ekspresnim kontrabrejkom stigao je do 4:3, a zatim i do novog izjednačenja.

Teniseri su nadalje uspešno čuvali servis do 12. gema u kojem je Đoković stigao do 30:0, Raonić uzvratio asovima i posle djusa stigao do 6:6 i taj-brejka.

Novak je odlučujući gem započeo asom, a onda posle nekoliko grešaka Kanađanina poveo je 5:o. Raonić je tada odservirao as, ali to nije moglo da ga spase, Đoković je sa 7:1 poveo 1:0 u setovima.

DRUGI SET

Raonić je uvodni gem počeo sa 30:0, da bi Nole uzvratio sa tri uzastopna poena i stigao do brejk-lopte, ali je potom naprtavio grešku i dozvolio protivniku da se izvuče. U drugom gemu Đoković lako stiže do 1:1, a u trećem ponovo dolazi do šanse za brejk, iskoristio je drugu.  Raonić mu je pomogao tako što je poslao lopticu u aut.

Malo je falilo da se ponovi situacija iz prvog seta kada je Kanađanin odmah vratio izgubljeni servis. Đokoviće međutim spasava stvar i potvrđuje vođstvo, 3:1.

Nova šansa za brejk ukazala se novaku u sedmom gemu, 40:15, Raonić spasava jednu loptu, ne i drugu i to je ubedljivih 5:2. Srbin servira za drugi set i bez ikavih problema osvaja gem, 6:2, 2:0 u setovima.

TREĆI SET

Novak nastavlja sa pritiskom, dolazi do 40:0 na servis protivnika, pa koristi treću šansu za novi brejk. Lako stiže do 4:0. Prepušta jedan svoj servis, posle tri greške, Milošu, ali isti odmah vraća. Konačno, meč u arhivu "baca" svojim servisom za 6:2 i 3:0. Za 2:2 u pobedama.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA