Košarkaši Srbije protiv Belgije od 17:45h čekiraju vizu za četvrtfinale!

 
  • 0

Eventualnom pobedom protiv ''đavola'', srpski košarkaši bi obezbedili plasman među osam najboljih selekcija Starog kontinenta

Iz Jesenica u Ljubljanu! Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće svoj prvi meč druge faze EP u Sloveniji. Protivnik je selekcija Belgije, koja je iznenađujuće napravila dobar rezultat i uspela da se nađe u novoformiranoj grupi ''E''.

S obzirom na to da su kao treći završili u grupi ''A'', Belgijanci nisu uspeli da prenesu nijedan bod jer su poraženi od preostale dve selekcije koje su prošle dalje - Francuske i Ukrajine. Za razliku od njih, srpski tim je sa maksimalnim učinkom stigao do drugog kruga i eventualna pobeda značila bi i četvrtfinale.

- Belgija ima iskusan tim. U zadnjoj liniji prednjači iskusni Ervel koji se dopunjava sa nekoliko dobrih šutera. Poštujemo sve protivnike, ali imamo kvalitetniji tim od Belgije. Uslov za pobedu je da smanjimo oscilacije i podignemo intenzitet igre - rekao je selektor Srbije, i dodao:

- Moramo da kreiramo igru iz dubine od centara, koji su naš stožer. Takođe, moramo da povećamo timski duh i smanjimo broj primljenih poena.

Pored Ervela, najviše glavobolja našem timu zadavaće Van Rosom i Tabu, oko kojih se igra otprilike i vrti. Bez obzira što su se Belgijanci tek skoro pozicionirali na košarkaškoj mapi, ne treba ih potcenjivati jer glavne zvezde tima nose dresove španskih prvoligaša, lige koja je zvanično najjača u Evropi.

Najveća prednost Srbije svakako će biti pod obručima, jer je protivnik na toj poziciji i te kako tanak. Osim Ervela, koji je šuterska četvorka, teško da će iko moći da zaustavi Katića i Krstića koji bi, zajedno sa saigračima, već posle prvog kola druge fazi mogli da obezbede četvrtfinale svom timu.

Meč između Srbije i Belgije počinje u 17:45, a najzanimljivije detalje, kao i uvek, možete pratiti uživo na Telegrafu.

GRUPA E:

Letonija - Ukrajina 14:30

Belgija - Srbija 17:45

Litvanija - Francuska 21:00

Tabela:

1.Francuska 4

2. Srbija 4

3. Litvanija 3

4. Ukrajina 3

5. Letonija 2

6. Belgija 2

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA