SELIDBA U LJUBLJANU: Orlovi protiv Francuza, Ukrajinaca i Belgijanaca

 
  • 2

Prvi meč drugog kruga Evrobasketa naša reprezentacija igra 11. septembra u "Stožicama" protiv Belgije. Sledeće dve utakmice igraju se 13. i 15. septembra

Pobeda Letonije, ali i za Litvance podnošljiv poraz od BiH rešio je sve "matematičare" problema, pošto je i pre početka poslednjeg duela B grupe u Jesenicama, utakmice između Srbije i Crne Gore, bilo jasno koja se selekcija seli u Ljubljanu, u drugi krug.

Dakle, osim baltičkih republika i Srbije, u novooformljenoj grupi igraće Belgija, Ukrajina i Francuska. Upravo će ovim redom izabranici Dušana Ivkovića igrati 11, 13. i 15. septembra i tražiti dalji ostanak na Evrobasketu, gde je ultimativni cilj plasman na Svetsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Španiji.

Zbog pobeda nad Litvanijom i Letonijom u drugi krug Srbija ulazi sa maksimalna četiri boda, ali i odbranom kroz koju i posle pet odigranih mečeva "duva promaja". Istina, ona je mnogo poroznija kada u njenom "centru" nema Krstića i Katića. Napad je u Jesenicama, izuzev duela sa Makedonijom, funkcionisao solidno.

Međutim, jedno je jasno. U drugoj fazi Evrobasketa Srbiju, bar prema rejtingu, očekuju dve mnogo slabije selekcije od ekipa sa kojima smo u grupi igrali. I Belgiju i Ukrajinu smo pobeđivali u pripremnom periodu... Jesu ove ekipe napravile iznenađenje u grupi u kojoj su bili još Izrael, Velika Britanija i Nemačka. Nemaju zvezde, ali imaju timski duh. Ukrajincima je "najjači" igrač Majk Fratelo, trener, ali ne bismo smeli da imamo problema jer bi, da ne omalovažavamo, malo koji igrač mogao da bude u 12 srpske reprezentacije.

Francuska "nit' smrdi, nit' miriše"... Igraju standardno... Brzo, agresivno, ali na Evrobasketu neprecizno. Igraju po taktu Tonija Parkera, a kada on odmara sistem se obično svodi na "trči i pucaj".

GRUPA E:

TABELA:

Srbija 4, Francuska 4, Ukrajina 3, Litvanija 3, Letonija 2, Belgija 2.

Raspored:

11. septembar:

Srbija - Belgija

13. septembar:

Srbija - Ukrajina

15. septembar:

Srbija - Francuska

(Telegraf)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    9. septembar 2013 | 23:19

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

  • Bbbb

    10. septembar 2013 | 01:02

    Mi smo sigurno prosli u cetvrtfinale,i da izgubimo sve tri,jer bi onda imali 7 poena,a ove zadnje 2 ekipe nemaju toliko ni da pobede sve do kraja. Sad samo da jurimo lakseg protivnika za 1/4.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA