Minut ćutanja na EP u košarci zbog nesreće u Mađarskoj!

 
  • 0

Čelnici FIBE odlučili da odaju počast nastradalima u saobraćajnom udesu gde su život izgubile dve osobe dok su među povređenima bile i srpske košarkašice

Sve utakmice četvrtog kola košarkaškog prvenstva Evrope u Sloveniji počeće minutom ćutanja, zbog saobraćajne nesreće u Mađarskoj u kojoj su preminuli trener i tim menadžer Ðera Fuzi Akoš i Peter Tapodi.

U saobraćajnom udesu u subotu teško je povređena srpska košarkašica Nataša Kovačević i lekari su morali da joj amputiraju nogu, dok je druga srpska igračica u ekipi Ðera, Milica Ivanović lakše povređena.

- FIBA Europe je šokirana i rastužena informacijom o tragičnom incidentu, koji se dogodio u subotu popodne mađarskom evroligašu, Uni Đeru - stoji na sajtu, a oglasio se i vršilac dužnosti predsednika tog tela, Siril Kumans:

- Taj događaj je tužno podsećanje da mi, košarkaška zajednica, nismo imuni na tragedije. Moje misli i molitve su upućene svima koji su deo Đera - rekao je Kumans.

Košarkašice Ðera putovale su u Šopron na pripremnu utakmicu, a do nesreće je došlo kada je vozač autobusa skrenuo sa puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku.

Reprezentacija Srbije od 17.45 u Jesenicama igra protiv Letonije u četvrtom kolu B grupe EP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA