Idemo po novu pobedu! Košarkaši protiv Bosne od 17:45!

 
  • 1

Posle uspešnog starta na EP i pobede protiv Litvanije ''orlove'' očekuje još jedan težak meč koji bi mogao da utiče na konačan rasplet u grupi

Strat iz snova! Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je započela borbu na EP u sloveniji pošto su u sredu savladali lidera grupe ''B'' selekciju Litvanije rezultatom 63:56 i tako nanajbolji način pokazali da i bez nekolicine standardnih igrača mogu daleko da doguraju.

Vremena za odmor i slavlje je veoma malo s obzirom da već u četvrtak od 17:45 minuta sledi novi meč u grupi. Protivnik je selekcija Bosne i Hercegovine koja je donekle neočekivano izgubila na startu od Letonije rezultatom 86:75.

- Naš tim je veoma mlad. Imamo dosta debitanata i ovaj trijumf bi morao da im bude podstrek i motivacija u daljem toku šampionata. Već sutra nas očekuje teška utakmica protiv Bosne i Hercegovine za koju nećemo imati ni 20 časova odmora da bi se što bolje pripremili - istakao je Ivković posle meča sa Litvancima.

Svakako glavna opasnost za naš tim dolazi od NBA centra Mirze Teletovića, ali tu su još i Đedović, Kikanović kao i naturalizovani Rajt. Košarkaši Bosne imaće veliki imperativ pobede  jer bi u suprotnom već posle dva kola mogli da budu u velikom zaostatku.

- Sve najbolje o debitantima, ali najveća opasnost preti od trojice igrača sa iskustvom plus Raško Katić. Kada na sve to dodamo Dudu Ivkovića  onda taj mladi tim može daleko. Ali, pitamo se i mi - rekao je selektor Bosne Aca Petrović, a na njegove izjave nadovezao se i Rajs:

- Najvažniji duel za nas u prvoj fazi. Pogotovo što se zna za veliko rivalstvo. Barem mi tako kažu saigrači iz ekipe. U Sloveniju smo došli da prođemo prvu fazu, a jedna od prepreka je i Srbija.

Utakmicu između BIH i Srbije možete pratiti uživo i na Telegrafu.

GRUPA A (Ljubljana)

Ukrajina - Izrael (14:30)

Nemačka - Belgija (17:45)

V.Britanija - Francuska (21:00)

GRUPA B (Jesenice)

Crna Gora - Letonija (14:30)

BIH - Srbija (17:45)

Litvanija - Makedonija (21:00)

GRUPA C (Celje)

Hrvatska - Gruzija (14:30)

Poljska - Češka (17:45)

Slovenija - Španija (21:00)

GRUPA D (Kopar)

Finska - Švedska (14:30)

Italija - Turska (17:45)

Grčka - Rusija (21:00)

(Telegraf.rs)

 

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    5. septembar 2013 | 17:19

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA