Denver i Baltimor otvaraju NFL sezonu! (VIDEO)

 
  • 0

U petak od 2.30 po našem vremenu Bronkosi će dočekati šampione Rejvense i pokušati da potvrde ulogu jednog od glavnih kandidata za titulu i ujedno se koliko-toliko revanširaju Baltimoru za bolni poraz u poslednjem plej-ofu

Novi NFL šampionat startuje utakmicom između Denver Bronkosa i Baltimor Rejvensa u petak ujutro, u 2.30 po našem vremenu. Tradicija ustanovljena 2004. da nosilac titule otvara sezonu na svom terenu ovog puta je modifikovana zbog zauzetosti parking prostora u Baltimoru zbog bejzbol meča, pa će Rejvensi gostovati u Koloradu.

Prethodni duel ove dve ekipe, odigran u plej-ofu, rezultirao je prilično neočekivanom pobedom Baltimora sa 38:35 posle dva produžetka i zapamćen je kao verovatno najbolji meč prvenstva 2012/13. "Gavranovi" su takoreći ustali iz mrtvih fantastičnim tačdaunom Džekobi Džonsa od 70 jardi na pas kvoterbeka Džoa Flakoa u poslednjem minutu regularnog toka, a onda posle velike drame i presecanja pasa Pejtona Meninga od strane Korija Grema, šutem Džastina Takera sa 47 jardi stigli do trijumfa, a kasnije i do titule.

Šampioni će u odbranu trona sa znatno izmenjenim sastavom i, reklo bi se, prilično malim šansama da ponovo stignu do vrha. Legendarni Rej Luis, možda najbolji lajnbeker svih vremena i „duša" odbrane Rejvensa tokom 17 sezona, otišao je u penziju, kao i iskusni centar Met Birk.

Ed Rid, ponajbolji sejfti u NFL-u u poslednjih 20 godina, a verovatno i šire, prešao je u Hjuston, prvi risiver Ankvan Boldin trejdovan je u San Francisko, a u klubu su bili čvrsti u stavu da ne preplaćuju igrače za koje nisu sigurni da su vredni velikog novca, pa su pustili Danela Elerbea, Pola Krugera, Brendona Polarda, Karija Vilijamsa, Make Kemotua i još neke manje važne.

Doveden je Elivis Damervil, donedavno defanzivni end Denvera, sejfti Majkl Haf, iskusni risiver Brendon Stoukli, koji je sa Baltimorom osvojio Superboul još 2001, tajt end Dalas Klark, pikovi sa drafta, ali teško da će ti dolasci da zakrpe sve rupe. Baltimor je, takođe, nagradio kvoterbeka Džoa Flakoa ugovorom teoretski vrednim 120,6 miliona dolara za šest godina, od čega su 52 miliona garantovana.

S druge strane, Denver ulazi u sezonu kao jedan od glavnih favorita, ali kvoterbek Pejton Mening u plej-ofu konstantno podbacuje i to bi mogao da bude veliki problem za Bronkose. Takođe, najbolji igrač odbrane Von Miler suspendovan je zbog droge šest mečeva, što će otežati start sezone, ali tim će računati na njega u doigravanju, ako ne bude novih ispada ili povrede.

Kladionice uprkos tome veruju u tim Denvera, kao i u poražene finaliste, ekipu San Franciska, iako se poslednji put još pre 40 godina desilo da tim koji je poražen na Superboulu uspe da sledeće sezone osvoji titulu.

Iza Bronkosa i Fortinajnersa (kvota 6.00 za osvajanje Superboula na većini američkih kladionica) slede Sijetl, Nju Ingland, Grin Bej i Atlanta, ne nužno baš tim redom.

Oni koji prate NFL znaju da ove procene ne moraju bukvalno ništa da znače. Poslednjih godina navikli smo na iznenađenja i za verovati je da će ih biti mnoštvo i u predstojećoj sezoni. To je upravo ono što sport čini zanimljivim, a NFL je verovatno najneizvesnija liga na svetu.

PAROVI 1. KOLA:

Petak

Denver – Baltimor 2.30

Nedelja

Bafalo – Nju Ingland 19.00

Čikago – Sinsinati 19.00

Klivlend – Majami 19.00

Detroit – Minesota 19.00

Indijanapolis – Ouklend 19.00

Nju Orleans – Atlanta 19.00

Njujork Džets – Tampa Bej 19.00

Pitsburg – Tenesi 19.00

Karolina – Sijetl 19.00

Džeksonvil – Kanzas Siti 19.00

Sent Luis – Arizona 22.25

San Francisko – Grin Bej 22.25

Ponedeljak

Dalas – Njujork Džajants 2.30

Utorak

Vašington – Filadelfija 1.00

San Dijego – Hjuston 3.15

(A. Čolović)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA