Dudaš treći na troboju u Amsterdamu

 
  • 0

U prvoj disciplini, 110 metara prepone, naš as je bio treći u vremenu od 14.74 sekundi, iza dvojice holandskih atletičara Elka Sintnikolasa i pobednika mitinga. U skoku motkom je bio odličan, drugi, sa preskočenih 4,60 metara, iza Rudija Burginjona iz Francuske

Najbolji srpski višebojac, Mihail Dudaš, zauzeo je treće mesto u troboju održanom u Amsterdamu i samo ga je povreda lože sprečila da dođe do boljeg plasmana.

Dudaš je posle takmičenja na 110 metara prepone, u skoku motkom i bacanju kugle sakupio 2.360 bodova. Na mitingu je trijumfovao domaći takmičar Pele Ritveld sa 2.491 bodom, dok je drugo mesto zauzeo Belgijanac Nils Pitomvils sa 2.458 bodova.

-Takmičenje je bilo veoma lepo. Osim povrede lože, zaista sam uživao u događaju i pokušao sam da dam sve od sebe. Zadovoljan sam trećim mestom, iako mislim da sam mogao možda i bolje – rekao je Dudaš posle takmičenja.

U prvoj disciplini, 110 metara prepone, Dudaš je bio treći u vremenu od 14.74 sekundi, iza dvojice holandskih atletičara Elka Sintnikolasa i pobednika mitinga.

U skoku motkom je bio odličan, drugi, sa preskočenih 4,60 metara, iza Rudija Burginjona iz Francuske. Na kraju, u bacanju kugle je bio treći, sa 13,35 u poslednjem pokušaju, iza Sintnikolasa i Burginjona.

Dudašu je troboj u Amsterdamu poslužio kao odlična priprema za poslednji desetoboj sezone koji ga čeka u Francuskoj za dve nedelje.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA