SKANDAL: Lažna stranica vaterpolo reprezentacije s obeležjima Sandžaka (FOTO)

 
  • 7

Na društvenoj mreži se pojavila strana koja poziva na bodrenje "naših" vaterpolista uz propagiranje turskih i zastava Sandžaka. Iz Vaterpolo saveza Srbije poručuju da će prijaviti slučaj Facebooku * Administracija popularne društvene mreže odbila da ukloni stranu jer smatra da nema govora mržnje?

Društvena mreža Fejsbuk postala je prava podloga za širenje raznih dezinformacija i laži! Nova u nizu je lažna stranica vaterpolo reprezentacije Srbije, na kojoj se nalazi zastava Sandžaka, kao i zastave i obeležja Turske, Albanije Bosne i Hercegovine.

Osim toga na ovoj stranici, čiji je navodno cilj da "bodre naše vaterpoliste na velikim takmičenjima", promoviše se islamska veroispovest, a direktno se urušava integritet i suverenost države Srbije, isticanjem da je to turska republika, kao i propagiranje zastave i takozvane himne Sandžaka.

Zanimljivo je da strana ima čak 3.359 lajkova, a urađena je na ćirilici, što može da zbuni posetioce.

Vaterpolo savez Srbije saznao je za ovu situaciju upravo od Telegrafa i, kako su najavili, uslediće žestok protest kako bi se sporna stranica uklonila.

- Naravno da ćemo reagovati, poslaćemo zahtev Fejsbuku da tu stranu banuje, jer je potpuno neregularna - rekli su nam iz Vaterpolo saveza. Inače, vaterpolo reprezentacija Srbije ima svoju zvaničnu stranu na Fejsbuku.

FEJSBUK ODBIO DA UKLONI STRANU

Redakcija Telegrafa je poslala pismo administraciji Fejsbuka i obavestila ih o postojanju sporne stranice, ali su oni odgovorili da na njoj ne vide govor mržnje i da ne mogu da je uklone.

- Proverili smo stranu koju ste nam poslali i nismo primetili na njoj govor mržnje upućene prema vašoj zajednici - napisali su admini Fejsbuka.

(Telegraf.rs)

 

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Akeksandar

    30. avgust 2013 | 17:17

    Pa sta ce zatucani turski jadnici. Jedva da znaju plivati, a o vaterpolu da ne pricamo.

  • Garavi

    30. avgust 2013 | 17:44

    Znamo da to turci zele da se srbi poturce ,malo morgen

  • Filip

    30. avgust 2013 | 18:41

    Zabraniti fejsbuk,zlooooo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA