TELEGRAF I DŽENKINS "1 na 1": Brz, eksplozivan i dobar u šutu! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 5

Amerikanac je neverovatno snažan, fizički spreman da igra odbranu na visokom nivou. Nema sumnje da je Zvezda ove sezone pogodila s dovođenjem još jednog odličnog plejmejkera

Amerikanac Čarls Dženkins biće veliko pojačanje Crvene zvezde ove sezone! Odlični plejmejker iz NBA predstavljaće, uz Demarkusa Nelsona i Blejka Šilba udarnu spoljnu liniju crveno-belih u najizazovnijoj sezoni u poslednjih 15 godina, u kojoj će igrati Evroligu.

Nema sumnje da su crveno-beli napravili pun pogodak dovođenjem Dženkinsa kao i prošle sezone, kad je stigao Nelson.

NE VOLI DA GUBI

Telegraf je imao priliku da prvi na delu u igri jedan na jedan, upozna sve vrline nekadašnjeg pleja Golden stejta. Ono što se može na prvi pogled zaključiti je da je neverovatno snažan, brz i eksplozivan, a ima i prilično dobar šut.

Visina od 191 cm i 97,5 kilograma mišićne mase nagoveštavaju da će Amerikanac biti izrazito jak u duelima "1 na 1" u Evroligi.

- Igram veoma agresivno i koristim svaku priliku za kontranapad i prodor do samog koša - kaže Dženkins i dodaje:

- Trudiću se da pomognem timu da pobeđuje, ako je moguće u svakoj utakmici, zašto da ne? Jer, zaista ne volim da gubim. Za ovo malo vremena uspeo sam da primetim da trener Radonjić forsira čvrstu odbranu. Mislim da ću uspeti da odgovorim trenerovim zadacima u tom delu igre.

- DeMarkus mi najviše pomaže, što je i logično, jer je Amerikanac, a već je godinu dana u klubu. Od srpskih igrača najviše komuniciram s Markom (Simonovićem), Bobom (Marjanovićem) i Borisom (Savovićem).

Što se tiče Blejka Šilba, on već ima iskustvo igranja u Evropi, jer je nastupao za češki Nimburk i francuski Šalon. On bi trebalo da bude Zvezdina snaga u šutu spolja i da kažnjava svako skupljanje protivnika. Naravno, dosta će ove sezone zavisiti upravo od saradnje Šilba i Dženkinsa.

Evo kako je to izgledalo na treningu:

(D. S.)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA