Zvezda definitivno u kvalifikacijama za vaterpolo Ligu šampiona!

 
  • 5

Kao što je već dugo nagoveštavano evropski klupski prvak ostao je bez vajld karte i moraće kroz kvalifikacije u odbranu kontinentalnog trona

Vaterpolisti Crvene zvezde, prvaci Evrope, definitivno će morati u kvalifikacije za Ligu šampiona. Galatasaraj je osmi dobitnik vajld karte, a očekuje se i da bude domaćin Fajnal 6 naredne godine.

Već dugo se nagoveštavao ovakav epilog, iako je bilo malih šansi, ili se bar tako činilo, da ukoliko Barseloneta dobije završni turnir, crveno-belima bude uručena valjd karta. Međutim, obavešteni izvori navodili su da bi i u tom slučaju pozivnica bila upućena Turcima ili Rusima, piše "Sportski žurnal".

Povlašćeni klubovi su Partizan (Srbija), Jug (Hrvatska), Barseloneta (Španija), Špandau (Nemačka), Breša (Italija), Eger (Mađarska), Galatasaraj (Turska) i Olimpijakos (Grčka).

Crveno-belima će društvo praviti: Primorje (Hrvatska), Duizburg (Nemačka), Vuljagmeni (Grčka), Solnok (Mađarska) i Pro Reko (Italija).

Njima će se iz prvog kruga pridružiti po pet ekipa iz grupa koje će biti odigrane od 27. do 29. septembra u Kragujevcu i Napulju.

U Kragujevcu pored Radničkog igraju: Spartak (Rusija), Oradea (Rumunija), Budva (Crna Gora), Monpelje (Francuska), Hanover (Nemačka).

U Napulju su rivali: Mladost (Hrvatska), Marselj (Francuska), Šurman (Holandija), Sintez (Rusija), Akvakjara ( Italija) i predstavnik Malte.

Čudan sistem takmičenja gde dalje idu pet od šest ekipa, veliki troškovi da bi se videlo hoće li iz jedne grupe ispasti Šurman ili prvak Malte ili iz druge Hanover ili Monpelje. Igra se da bi se videlo samo ko je poslednji i to nema nigde.

Predsednik Zvezde Viktor Jelenić nije želeo da komentariše odluku LEN, ali najavio je reakciju iz kluba.

- Znamo da ništa ne možemo da promenimo, ali ćemo najverovatnije početkom nedelje izdati saopštenje - rekao je Jelenić.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    24. avgust 2013 | 12:23

    Čekaju se Čovke i Vesić!!Vaterpolo ne gledam od prošle godine,sto mi je iskreno zao jer volim vaterpolo ali je LEN indijanska organizacija!:((Radnički prošle godine osnuje klub i umesto da krene od početka kao u svim normalnim organizacijama,odigra normalno prvenstvo i medjunarodno takmičenje za koje je potrebno valjda da si u godini pre ostvario neki plasman koji te kvalifikuje za to takmičenje!:))A onda ove godine bez obzira kako i ko je finansirao ovaj klub veterana kako ga nazvase pre 3-4 godine ali klub koji osvoji LŠ nema pravo nastupa direktno već kroz neke kval. gde treba da se takmiče da bi ispao samo zadnji a ostali prosli dalje!!Mislim genijalno!!

  • Jogogo

    24. avgust 2013 | 13:11

    Iskreno nema logike ali Partizan je ipak ime u evro vaterpolu!

  • stefan

    24. avgust 2013 | 15:17

    To nam dodje ko pripreme..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA