PREMIJER: Liverpul na čelu, Arsenal slavio protiv Fulama! (VIDEO)

 
  • 2

"Tobdžije" po velikom pljusku savladali gradskog rivala 3:1 i stigli do jubilarnog trijumfa u mečevima sa gradskim rivalima u Premijer ligi. Na ostalih pet mečeva postignuto samo šest golova

Fudbaleri Liverpula iznenađenje su starta Premijer lige! Na gostovanju protiv Aston Vile tim sa Enfilda slavio je sa 1:0 (1:0), a  kao i u prvom kolu jedini strelac bio je nekadašnji fudbaler Čelsija Danijel Staridž. Ovom pobedom Liverpul se pridružio "londonskim plavcima" koji su u sredu odigrali drugi prvenstveni meč.  

Trener "Redsa" Brendan Rodžers ni na meču sa Aston Vilom nije uvrstio u tim Luisa Suareza, s obzirom da je u prelaznom roku insistirao da napusti klub, što se na igru ekipe nije odrazilo.

U prvom meču drugog kola engleskog šampionata fudbaleri Arsenala  savladali su kao gosti Fulam 3:1 i postali tako prvi tim koji je u londonskim derbijima zabeležio 100 pobeda od osnivanja Premijer lige. Utakmica je odigrana po skroz natopljenom terenu, čuvena londonska kiša nikako nije prestajala.

"Tobdžije" su povele preko Žirua u 14. minutu, Remzi je u pokušaju šuta na gol pogodio saigrača koji je zamalo izbegao ofsajd, uspeo da prihvati loptu i pošalje je pored golmana Stokdejla. Domaćini umalo nisu ekspresno izjednačili, ali Ščesni je sjano intervenisao posle pokušaja Tarabta i Dafa.

Fulam je nastavio vrlo angažovano, međutim u završnici prvog poluvremena usledila je brza akija Arsenala, šut Volkota golman domaćih uspeo je da odbrani, ali na njegovu nesreću lopta se odbila do ivice kaznenog prostora gde je natrčao Podolski i snažnim udarcem poslao je u gol.

U nastavku slična priča, Fulam se trudio, a Arsenal je ponovo postigao gol koji je rešio sve dileme. Strelac je opet bio Podolski, u 68. minutu, da bi Daren Bent u 77. ublažio poraz Fulama.

"Tobdžije" se ovom pobedom donekle iskuple za poraz pred svojim navijačima protiv Aston Vile u prvom kolu, a budući da su slavili i u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Fenerbahčea u Istanbulu, izgleda da su mnogo boljem izdanju nego što se to činilo pre samo sedam dana.

Na pet mečeva koji su počeli od 16 časova postignuto je samo šest pogodaka! Everton je i na drugom meču posle odlaska Dejvida Mojesa u Mančester Junajted odigrao bez golova na Gudison Parku.

Ekipa Sanderlenda koju sa klupe predvodi Paolo Di Kanio nije uspela da zabeleži prvu pobedu u ovogodišnjem šampionatu, jer su u gostima protiv Sautemptona odigrali nerešeno 1:1.

Prve pobede zabeležili su fudbaleri Hal Sitija i Stouka.

Hal je pobedio Norič sa 1:0, iako je od 27. minuta igrao bez isključenog Janika Sagboa. Strelac pobedonosnog pogotka za "tigrove" bio je Robert Brejdi iz penala u 22. minutu.

Stouk je bio bolji od Kristal Palasa - 2:1, iako su gosti poveli u 31. minutu, ali su preokret i tri boda obezbedili Čarli Adam i Rober Šoukros.

REZULTATI 2. KOLA:

Fulam - Arsenal 1:3 (0:2)

(Bent 77 - Žiru 14, Podolski 41, 68)

Everton - VBA 0:0 (0:0)

Hal - Norič 1:0 (1:0)

(Bredi 22p)

Njukasl - Vest Hem 0:0 (0:0)

Sautempton - Sanderlend 1:1 (0:1)

(Fonte 89 - Đakerini 3)

Stouk - Kristal Palas 2:1 (0:1)

(Adam 58, Šoukros 61 - Šamak 31)

Aston Vila - Liverpul 0:1 (0:1)

(Danijel Staridž 21)

Nedelja:

Kardif - Mančester siti 17.00

Totenhem - Svonsi 17.00

Ponedeljak:

Menčester junajted - Čelsi 21.00

Odigrano unapred:

Čelsi - Aston Vila 2:1

Tabela: Čelsi 6, Mančester siti 3, Mančester junajted 3, Vest Hem 3, Aston Vila 3, Fulam 3, Liverpul 3, Sautempton 3, Totenhem 3, Arsenal 3...

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostap Bender

    25. avgust 2013 | 00:57

    Brate, Suarez ima joss pet utakmica kazne( ujeo Baneta) al nemoj nikom da kazzess...

  • Slave

    24. avgust 2013 | 17:06

    Bilo je i vreme da pobede nekog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA