Šilb i Dženkins: U Zvezdu zbog tradicije i navijača (FOTO)

 
  • 6

Amerikanci istakli da su navijači glavni razlog dolaska u Beograd i da žele da svojim dolaskom podignu nivo igre tima u predstojećoj sezoni

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom predstavila je u utorak svoja dva najveća pojačanja za sledeću sezonu. Američki dvojac Blejk Šilb i Čarls Dženkins stigli su na Mali Kalemegdan i najavili da jedva čekaju početak Evrolige,

Na predstavljanju prilično šokirani prisutnim novinarima i fotoreporterima Čarl Dženkins i Blkejk Šilb nisu mnogo pametovali, već su rekli da su uzbuđeni i da se raduju novom početku.

Dženkins, po vokaciji bek, poslednje tri godine je igrao u NBA, a prva reč koju je izgovorio u Beogradu bila je "VAU".

Na pitanje šta je odlučujuće u odluci da izaberu Crvenu zvezdu, bivši košarkaš Golden Stejta i Filadelfije priznao je da je atmosfera koju je video na Jutjubu bila glavni razlog, a iako o Srbiji i srpskoj košarci ništa nije znao. Od "velikog Boboa" (Bobi Marjanović) je čuo da je ovo divno mesto.

- Za pet meseci me ponovo pitajte šta znam o Srbiji i srpskoj košarci, verujem da ću imati šta da kažem.

-Veoma sam uzbuđen što sam ovde. Radujem se novom početku u Beogradu i činjenici da ću biti deo sjajnog tima. Pre svega me je privukla sjajna atmosfera u kojoj igra Zvezda, jedna od prvih stvari koju sam video su navijači- rekao je Dženkins.

Za razliku od njega, Blejk Šilb je poslendjih šest sezona u Evropi, a kao član Nimburka je igrao protiv Zvezde.

- Znam dosta o tradiciji kluba u koji sam došao. Znam i ta Zvezda predstavlja u košarkaškoj istoriji, a odlučio sam se da dođem u Beograd zbog nivoa na kojem igra Zvezda. Sa Zvezdinim navijačima sam se sreo još dok sam igrao za češki Nimburk",

Za razliku od novog kolege, znam nešto o Srbiji, znam da su ljudi prilično prijatelsjki nastrojeni - rekao je Šilb i pokušao prilično nespretno i nemušto da kaže "Dobar dan".

Dvojica novih igrača sutra idu na lekarske preglede, a zatim na Zlatibor dok je dolazak Demarkusa Nelsona prolongiran zbog kašnjenja na avion u Parizu.

(Telegraf)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA