Jamajčanima i Boltu zlato na 4x100 metara! (VIDEO)

 
  • 3

Jusein Bolt predvodio je tim Jamajke do zlata u vremenu 37.37 sekundi i postao najuspešniji učesnik svetskih prvenstava sa 8 zlatnih i dve srebrne medalje

Dominacija Jamajčana u sprinterskim disciplinama se nastavlja! U trci 4 x 100 metara na svetskom prvenstvu u Moskvi, štafeta Jamajke slavila je u vremenu 37.37 sekundi!

Nesta Karter, Kemar Bejli-Kol, Nikel Ašmede i predvodnik Jusein Bolt bili su prvi ispred Amerikanaca, ali nisu uspeli da obore svetski rekord od 37.04 sekunde koji su postavili u Daeguu 2011. godine. Treći kroz cilj prošli su Britanci, ali im je svetska atletska federacija (IAAF) oduzela bronzanu medalju, koja je pripala Kanadi, zbog izmene van dozvoljene zone, dok je SAD zadržao srebro i pored prestupa!

Boltu je ovo deseta medalja na svetskim prvenstvima, osmo zlato uz dva srebra, pa je on najuspešniji takmičar u istoriji SP. Legendarni Amerikanac Karl Luis takođe je osvojio deset medalja, od čega osam zlatnih, ali ima srebro i bronzu, tako da je Bolt uspešniji. Osam zlatnih medalja osvojio je i Luisov sunarodnik Majkl Džonson, ali on nema drugih odličja, tako da je na trećem mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA