Najgori su navijači Dinama iz Zagreba!

 
  • 3

"Bed blu bojsi" u julu tri puta izazvali rasistički incident tokom mečeva svog kluba.

Novi udarac za hrvatski fudbal! Organizacija za borbu protiv rasizma u fudbalu (FARE) saopštila je da navijači zagrebačkog Dinama prednjače u broju incidenata izazvanih rasističkim ponašanjem.

Popularni "bed blu bojsi" su u julu učestvovali u tri incidenta u kojima su ispoljili rasizam i diskriminaciju.

Navijačka grupa prvaka Hrvatske prijavljena je zbog rasizma i homofobije tokom meča domaćeg prvenstva protiv Osijeka, kvalifikacione utakmice Lige šampiona protiv luksemburškog Fola Eša i još jedne odigrane protiv Šerifa Tiraspola.

FARE je saopštila da su "meta" vređanja bili i direktor kluba Zdravko Mamić i Hrvatska fudbalska federacija.

KAZNA I ZA VREĐANJE FUDBALERA VOJVODINE

FARE je uz "bed blu bojse", prijavila Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) i navijače mađarskog Ðera zbog antisemitskog vređanja u meču sa Makabijem 17. jula , kao i navijače Honveda koji su sledećeg dana na rasnoj osnovi vređali fudbalera Vojvodine Abubakara Oumarua u utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Oumaru je vređan pokličima koji su oponašali krike majmuna tokom čitavog meča - kaže se u izveštaju FARE.

Kako je navedeno, ukupno 14 slučajeva rasističkog ponašanja i ksenofobije, ekstremnog nacionalizma i homofobije - uglavnom od strane navijača istočnoevropskih klubova, prijavljeni su UEFA.

FARE je spisak dopunio i incidentom koji se dogodio na predsezonskoj prijateljskoj utakmici između Milana i Sasuola kada je gvinejski internacionalac Kevin Konstant demonstrativno napustio teren zbog vređanja na rasnoj osnovi.

(Telegraf / Tanjug)

Video: Romantičari nisu bili romantični u Pančevu: OFK Beograd pobedio Železničar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perikle

    13. avgust 2013 | 14:08

    Treba Cigani da vas nauce pameti kao 90-te.

  • Dejan

    13. avgust 2013 | 14:13

    Ceo zivot ih papa I nemci uce da su oni izabrani narod, veci od svih ostalih da smo svi mi cigani I da sa drinom prestaje civilizacija. ..sad kad rade ono sto ste ih ucili sad ne valja.pa bogca mu tko ce vama udovoljiti ne? Budete vi vec razumeli ove nestasluke tompsonove i paveliceve momcadi ne? A mi se vec budemo sami proterali I iz sadasnje srbije kao sto smo iz ondasnje srbije..Miljenkoooo...

  • Дарко

    13. avgust 2013 | 14:50

    Неонациcти...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA