Gol Jovanovića, asistencija Tadića (VIDEO)

I Anderleht (Vesterlo) i Groningen (PSV) pobedili ubedljivo kod kuće

  • 0

Malo o fudbalu u Beneluksu bez Luksemburga... Milan Jovanović postigao je gol za Anderleht, a Dušan Tadić pripremio je pogodak za Groningen.

Anderleht nastavlja da grabi ka 31. tituli prvaka Belgije, odnosno da povrati tron posle Genkovog jednogodišnjeg mandata. U 26. kolu u Briselu pao je Vesterlo sa 3:1. Srpski internacionalac ušao je u igru u 70. minutu umesto Gijoma Žileta, a u prvom minutu takozvane nadoknade vremena postavio je konačan rezultat.

Jovanoviću, koji se u belgijski fudbal vratio letos, to je bio sedmi gol u prvenstvu, a četvrti od početka 2012. U prošlom kolu, kada je Anderleht kao gost pobedio njegov bivši tim Standard sa 2:1, asistirao je kod oba gola.

Anderleht je poveo golom Kongoanca Mbokanija u 55. minutu, a prednost je udvostručio mađarski odbrambeni igrač Roland Juhaš u 68. Ta dva igrača bili su strelci i protiv Standarda. Nadu je vratio Nemac Feliks Luc, ali samo nakratko.

Anderleht vodi na tabeli sa 10 bodova više od drugoplasiranog Briža, koji ima utakmicu manje od njega.

Tadić je jedan od najzaslužnijih za to što je Groningen kod kuće sa 3:0 preslišao vodeći tim holandskog prvenstva PSV u 22. kolu. Blistao je dvostruki strelac Južnokorejac Suk, koji je golove postigao u 29. i 74. minutu (lobovao švedskog golmana Andreasa Isaksona posle njegove početničke greške).

Drugi pogodak dao je u 51. minutu Leandro Bakuna, kome nije bilo teško da samo sprovede loptu u mrežu pored njenog čuvara posle sjajnog Tadićevog prodora po levoj strani. Isto tako je Siniša Mihajlović s golom spojio Darka Pančeva kada je Zvezda kao evropski prvak sa 3:0 savladala južnoameričkog šampiona Kolo Kolo iz Čilea u Interkontinentalnom kupu u Tokiju, 8. decembra 1991.

Tadić, koji je u debitantskoj sezoni u Groningenu postigao sedam pogodaka, a s 21 asistencijom bio treći najbolji paker u evropskim ligama 2010/11, iza Nemca Mesuta Ozila iz Reala (26) i Barseloninog asa Argentinca Lionela Mesija (25), u ovoj sezoni dao je tri gola, ali u 2012. još nijedan. Ipak, i dalje zasluženo nosi desetku na leđima.

U Holandiji PSV vodi zajedno sa AZ Alkmarom (po 45 bodova), kome je lekciju na svom terenu očitao Utreht (3:0). Herenven im se približio na dva boda, pošto mu je Filip Đuričić još u petak doneo pobedu sa 1:0 protiv Brede kod kuće. Groningen ima 32 boda.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA