Pročitajte: Novi Putinov zakon za navijače!

 
  • 6

Zakonom o navijačima koji će stupiti na snagu u januaru 2014. godine, huliganima će zbog pravljenja nereda biti zabranjen pristup sportskim manifestacijama između šest meseci i sedam godina

Huliganizam na sportskim dešavanjima u Rusiji u prethodne tri godine je u porastu, a prema podacima državnog ministarstva za sport podneto je više od 14.000 krivičnih prijava. U cilju sprečavanja ovog trenda, predsednik Ruske federacije Vladimir Putin doneo je novi zakon o navijačima koji će stupiti na snagu 19. januara 2014. godine.

Kršenje reda i bezbednosti na sportskim dešavanjima prema novom zakonu biće kažnjavano zabranom prisustvu sportskim događajima od šest meseci do sedam godina.

U zavisnosti od stepena prekršaja, prestupnici će morati da plaćaju kazne u iznosu od 70 do 230 evra ili alternativno 160 sati obaveznog rada, a sve u cilju sprečavanja huliganizma do i tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine koje će se održati u Rusiji.

U slučaju da se neko od prestupnika tokom služenja kazne pojavi na nekoj sportskoj manifestaciji, moraće da plati 570 evra, a 15 dana će provesti u pritvoru. Policija i sportski savezi će biti u obavezi da naprave listu prekršioca, a na stadionima će biti obavezni video-sistemi kako bi se huligani identifikovali.

Osim navijača, novim zakonom obuhvaćeni su i organizatori sportskih dešavanja i vlasnici sportskih objekata, koji će u slučaju kršenja bezbednosti i štete po zdravlje ljudi morati da plate 7.000 evra, a očekuje ih suspenzija od 90 dana.

Prethodne nedelje policija je privela 38 osoba zbog lomljenja stolica i paljenja baklji tokom meča ruske premijer lige između Volge i Lokomotive iz Moskve, a vlasti u Rusiji očekuju da će novi zakon dati rezultate.

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomo Sofran

    5. avgust 2013 | 20:05

    Ja ovog covjeka obozavam !!! Teroriste, pohlepne milijardere,pede*e, navijace spakuje ih sve zajedno za 5 min ! Kakav autoritet !!! Daj Putine brate , pripoji nas molim te !!!

  • Bunt!

    5. avgust 2013 | 15:29

    Spartak Moskva,ale!

  • Makarije

    6. avgust 2013 | 10:53

    I engleska je morala da donese takav zakon, njihovi su bili najgori na svetu, a sada su za primer

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA