Kolašinac i Bekrić blistali na ekipnom prvenstvu Srbije!

 
  • 2

Atletičari Partizana potvrdili dobru formu pred SP u Moskvi, Bekrić oborio lični rekord na 400 metara (46,49), Kolašincu falilo pet santimetara da izjednači svoj najbolji rezultat

Na stadionu Vojne akademije u subotu je održano ekipno prvenstvo Srbije u atletici. U muškoj konkurenciji titulu su osvojili takmičari Radničkog iz Kragujevca sa 9.965 bodova, ispred AK Partizan koji je osvojio 9.648 i OAK Beograda sa 8.258 bodova.

U ženskoj konkurenciji trijumfovale su atletičarke Crvene zvezde sa 8.251 bodom ispred zrenjaninskog Proletera koji je osvojio 7.348 i Partizana čije takmičarke su sakupile 7.116 bodova.

Takmičenje su obeležili sjajni rezultata bacača kugle Asmira Kolašinca i Emira Bekrića na 400 metara. Kolašinac je na stadionu Partizana, gde je održana ova disciplina, bacio kuglu 20,80 metara, samo pet santimetara manje od ličnog rekorda, dok je Bekrić sa 46,49 ostvario lični rekord.

- Planirao sam lični rekord ili 21 metar, ali ko zna zašto je to dobro. Bile su samo četiri serije, a mislio sam da će da ih bude šest. Rano je počelo, bilo je vruće, 35 stepeni. Prezadovoljan sam što sam u takvim uslovima uspeo da bacim 20,80. Da sam bacio preko 21 metar  ispraznio bih se emotivno pred Moskvu - konstatovao je Kolašinac, jedan od naših najvećih aduta na predstojećem svetskom prvenstvu koje će se od 10. do 18. avgusta održati u prestonici Rusije.

Emir Bekrić nastavio je sa sjanjim rezultatima i praksom da takoreći iz takmičenja u takmičenje nadmašuje svoje najbolje rezultate.

- Prezadovoljan sam, ovo je pokazatelj da mogu dobro da istrčim u Moskvi. Uvek mi je dobar rezultat na 400 metara bio odlična uvertira za 400 prepone. Nadam se da će i sada da bude tako - rekao je Bekrić.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    4. avgust 2013 | 08:55

    СВАКА ЧАСТ МОМЦИ , ВИ СТЕ ПОНОС СРБИЈЕ

  • kolb

    4. avgust 2013 | 10:37

    Poludite u Moskvi i donesite medalje...sjajni ste likovi i sportisti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA