Zbog Olimpijskih igara Nole povećao prednost!

 
  • 0

Iako će najbolji svetski teniser ostati bez 270 bodova osvojenih u Londonu, njegov prvi pratilac na ATP listi Endi Mari izgubiće 750

Najbolji svetski teniser Novak Đoković od ponedeljka će povećati svoju prednost na vrhu ATP liste, iako će i sam ostati bez 270 bodova. Svima se brišu bodovi osvojeni na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine, a najviše će izgubiti Endi Mari, osvajač zlatne medalje.

Mari, drugoplasirani na listi, ostaje bez 750 bodova, tako da će Novakova prednost da se uveća za 480 poena. Đoković trenutno ima 12.310 bodova, Mari je drugi sa 9.360. Na novoj listi Đoković će imati 12.040, Mari 8.610, dok su svi ostali daleko iza. David Ferer će izgubiti 100 poena i biće i dalje treći sa 7.110, dok četvrtoplasirani Rafael Nadal ostaje na 6.860, jer zbog povrede nije ni učestvovao na igrama.

Rodžer Federer, koji je ionako u najslabijem izdanju otkako je postao veliko ime, izgubiće 450 bodova koliko mu je donela srebrna medalja na OI i zadržaće peto mesto sa 5.425 bodova.

Za Đokovića bi bilo važno da na predstojećim turnirima u Americi dobro prođe jer tu brani veliki broj poena. Prvi izazov je Rodžers kup koji je osvojio u 2012, dok je Mari tada profitirao sa samo 90 bodova.

Rafael Nadal u drugoj polovini prošle godine nije nastupao, pa može samo da dobija poene. Za Đokovića je važno da ne napravi velike kikseve kako bi izdržao nalet Španca, koji i dalje ima problema sa kolenima.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA