KARADŽIĆ: Voždovac najbliži eliti!

 
  • 2

U slučaju odustajanja od takmičenja nekog tima iz elite, njegovo mesto popunjava prva sledeća ekipa iz Prve lige na osnovu plasmana - rekao predsednik FSS

Posle 101 godine postojanja, ugašen je Fudbalski klub Hajduk iz Kule, pa se postavlja pitanje ko će ga zameniti u Jelen Superligi sledeće sezone. U igri za to mesto su četiri kandidata Borac, Voždovac, BSK i Metalac, a predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da, prema propisima, mesto Kuljana treba da zauzme prvi sledeći tim iz prvoligaške konkurencije, a to je Voždovac.

- Izvršni odbor saveza zauzeo je prošlog leta stav da upražnjeno mesto u  eliti u slučaju odustajanja kluba popunjava sledeća ekipa iz Prve lige na osnovu plasmana. Mora da ispunjava sve uslove, da ima licenciran stadion za elitni rang. Ukoliko uslove ne ispunjava prvi klub, onda, takođe na osnovu plasmana u Prvoj ligi, utvrđujemo sledeći - rekao je Karadžić.

Time je predsednik FSS demantovao tvrdnje da savez "gura" Metalac ili Borac, s obzirom na to da su u Gornjem Milanovcu i Čačku stadioni dobili novi sjaj.

- Voždovac ispunjava sve kriterijume i kao trećeplasirani klub Prve lige prvi je kandidat - rekao je Karadžić za "Žurnal".

Konačna odluka ko će ući u elitu biće poznata sledeće nedelje.

(Telegraf.rs/Žurnal)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    2. avgust 2013 | 10:27

    Kakva njushka sunce ti poljubim..al kapone srpskog fudbala...

  • VforV

    2. avgust 2013 | 12:17

    Po ovoj njusci odvratnoj mu se vidi da je zlikovac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA