FILIPOVIĆ: Haos i anarhija vladaju u vaterpolo savezu!

 
  • 16

Vaterpolista Srbije otvoreno pričao o situaciji u vaterpolo sportu i nacionalnom savezu, nakon poraza u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Vaterpolista Srbije, Filip Filipović, kaže da su igrači sami krivi za poraz od Crne Gore (9:8) i ispadanje u četvrtfinalu SP, ali dodaje da je i celokupna situacija i odnosi u Vaterpolo savezu Srbije dodatno uticala na atmosferu.

Ovaj neuspeh otvorio je Pandorinu kutiju u Vaterpolo savezu, koji u poslednjih nekoliko meseci drma velika kriza. Predsednik Velbor Sovrović je smenjen, kao i predsednik stručnog saveta Nenad Manojlović, dok su igrači, njih osmorica, tražili odlazak selektora Udovičića, nakon čega je i postavljen Dejan Savić. Upravnog odbora nema...

-Svima je jasno da situacija u kojoj se nalazi vaterpolo nije dobra. Nema predsednika, ima dugova, ima klanova. Samo nabrajanje problema ukazuje na ozbiljnost situacije - kaže Filipović za "Blic"

-Novi ljudi u savezu nisu doneli ni dinar, nisu obezbeđeni elementarni uslovi za rad. To mora da utiče na sve, ne samo na nas, nego na ceo vaterpolo sport iako se on prepoznavao kroz rezultate. Haos i anarhija vladaju u Savezu i to mora da se reši - rekao je Filipović.

Centar Srbije Slobodan Nikić potvrdio je reči svog kolege iz nacionalnog tima.

- Slažem se sa Filipom, pokušali smo da se izolujemo, ali smo morali da dignemo glas unutar saveza, da pokušamo da nađemo zajednički jezik. Da smo prošli, opet ne bismo pričali i problemi bi ostali. Sad se traži razlog za neuspeh - rekao je Nikić.

Prvi put posle EP u Firenci 1999. reprezentacija neće biti učesnik polufinalnih borbi. Prvi put posle Melburna 2007. Srbija neće biti osvajač medalja.

Ali i prvi put posle Olimopijskih igara od 1996. Srbija prvu godinu nije počela trijumfima na svim takmičenjima. Ko zna zašto je to dobro. Jedna tradicija je prekinuta, a to mogu da kažu i vaterpolisti Crne Gore koji su bili presrećni posle pobede nad Srbijom 9:8 u četvrtfinalu.

(Telegraf.rs/Blic)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soweto

    1. avgust 2013 | 10:06

    Sve je poklonjeno Zvezdi, verovatno da bi se "u Srbiji bolje zivelo". Ovo su posledice banditskog ponasanja crvenih. Samo tako nastavite, bas da vidim gde cemo da zavrsimo...

  • Dubioza

    1. avgust 2013 | 09:53

    Ma koga je briga za reprezentaciju Srbije, važno je da se pare daju šakom i kapom za državne projekte i da VK CZ bude prvak ! Nek propadnu Savez i Partizan, samo da nam naš novi klub VK CZ bude opet prvak, pa će se u Srbiji opet lepo živeti.

  • milos

    1. avgust 2013 | 09:14

    a to sto ti igras ocajno u poslednje vreme nema veze, bolje prebaciti na drugoga, srpska posla...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA