Kolašinac, Dudaš i Bekrić predvode srpske atletičare na SP!

 
  • 0

Srpske atletičare očekuje najveće takmičenje ove godine - Svetsko prvenstvo od 10. do 18. avgusta - na kome možemo da osvojimo prvu medalju za Srbiju u istoriji

Srpski atletičari imali su pravo da do ponedeljka u ponoć ispune norme za Svetsko prvenstvo, koje se održava u Moskvi od 10. do 18.avgusta 2013. godine, pa je zato konačan spisak atletičara selektor Slobodan Popović objavio u utorak.

Kao što se i očekivalo, na planetarni šampionat idu samo oni najspremniji i oni koji mogu da naprave rezultat.

Perjanice naše ekipe su Asmir Kolašinac (kugla), Emir Bekrić (400m prepone), Mihail Dudaš (desetoboj), koji su svoje uspehe najavili proletos osvajanjem medalja na velikim takmičenjima EP u dvorani, Mediteranskim i Balkanskim igrama.

U timu su još Ivana Španović (dalj), Amela Terzić (1500m), Dragana Tomašević (disk), Tatjana Jelača (koplje) i Predrag Filipović (50km hodanje).

Naši atletičari pokazali s da se trenutno nalaze u jako dobroj formi i spremni su da se bore sa najboljim atletičarima sveta. Da li mogu do medalje videćemo, ali činjenica je da su od početka godine naši takmičari osvojili 15 medalja, od čega šest zlatnih, i to zaista liči na preporod "kraljice sportova" u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA