PE za šahistkinje: Kostenjuk pobedila Jovanu Vojinović

 
  • 0

U petkom kolu, Aleksandra Kostenjuk nije imala većih problema protiv domaće šahistkinje Jovane Vojinović. Osvojila je pešaka, i ispostavilo se da je ova mala materijalna prednost bila dovoljna za pobedu

Posle petog kola šahovskog Prvenstva Evrope za žene, tri igračice su u vođstvu sa 4.5 poena, a slede 13 igračica sa po 4 poena. Turnir polako odmiče, i biće sve više pravih duela i direktnih okršaja vodećih.

U subotu su čak i partije koje su završene remijem, igrane do samog kraja.

Vodeća Aleksandra Gorjačkina je crnima, moglo bi se reći, lako remizirala sa Viktorijom Čmilite, a istim ishodom je završena i partija između Salome Melije i Katerine Lahno.

Veliko iznenađenje svakako je priredila Deimante Daulite, koja je belima, u Škotskoj varijanti savladala Antoanetu Stefanovu. Partija je započela veoma oštro, i crna je do jednog momenta igrala korektno, ali je posle zapala u opasnu poziciju u kojoj joj je bilo teško da se odbrani.

Nino Hurtsidze je pružila sjajnu partiju protiv Jekatarine Kovaljevske. Belima je polako, iz poteza u potez, povećavala svoju prednost, vladala celom tablom, i na kraju realizovala stečenu prednost. Aleksandra Kostenjuk nije imala većih problema protiv domaće šahistkinje Jovane Vojinović. Osvojila je pešaka, i ispostavilo se da je ova mala materijalna prednost bila dovoljna za pobedu.

U dva gruzijska derbija, slavile su Bela Hotenašvili protiv Maje Lomineišvili, i Nana Džagnidze protiv Sopiko Guramišvili.

Slavile su i Valentina Gunjina, koja se posle poraza u 2. Kolu vratila na vrh tabele, zatim Natalija Pogonjina, Hoang Trang, Lili Mkrtčjan i Olga Girija.

Važne pobede zabeležile su Nastasija Žjažuljkina protiv Tatjane Kosinceve, i Meri Arabidze protiv Natalije Žukove. Korina Peptan i Ina Gaponenko sklopile su remi posle 87. poteza i duge borbe.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA