FORMULA 1: Hamiltonu pol u Mađarskoj!

 
  • 0

Britanski vozač pred sam kraj kvalifikacija prestigao Sebastijana Fetela za nepune četiri stotinke i obezbedio najbolju startnu poziciju

Luis Hamilton vozač Mercedesa, svetski prvak Formule 1 iz 2008, osvojio je pol poziciju na Velikoj nagradi Mađarske, desetoj trci sezone, na stazi Hungaroring. Do najboljeg startnog mesta Britanca je došao u poslednji čas, prestigavši aktuelnog šampiona, Nemca Sebastijana Fetela, vozača Red bula, za nepune četiri stotinke pred sam kraj kvalifikacija.

Hamilton ni sam nije to očekivao.

- Osvojio sam pol? - upitao je Hamilton preko radio veze boks Mercedesa.

- Da, i mi smo iznenađeni kao i ti - usledio je odgovor.

Iza Hamiltona i Fetela, u drugom redu biće Francuz Roman Grožan na Lotusu i Nemac Niko Rozberg na Mercedesu, treći su rezervisala dva bivša šampiona, Španac Fernando Alonso na Ferariju i Finac Kimi Raikonen na Lotusu. Među prvih deset su i Brazilac Felipe Masa (Ferari), Australijanac Danijel Rikiardo (Toro roso), Meksikanac Serhio Perez (Meklaren ) i Australijanac Mark Veber(Red bul).

U generalnom plasmanu vodi Sebastijan Fetel sa157 bodova, ispred Alonsa koji ima 123 i Raikonena sa 116. Nemac do sada nikad nije pobedio u Mađarskoj i zanimlivo će biti videti da li može do prvog trijumfa. Sa druge strane njegovi najveći rivali Alonso i Raikonen uspevali su da slave na Hungaroringu, ali prilično davno. Poslednjih godina puno uspeha u Mađarskoj imao je Hamilton koji je pobeđivao triput (2007, 2009. i 2012).

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA