ITALIJAN NAPAO NOLETA: Kako se tako brzo oporavlja?

 
  • 19

Đanluiđi Kvinci (17), juniorski osvajač Vimbldona, otvoreno sumnja u najbolje tenisere današnjice Noleta, Federera i Nadala, i tvrdi da nemaju svi isti tretman kada je reč o doping kontroli

Doping afera Marina Ćilića i našeg Viktora Troickog još drma teniski sport, a Italijanski teniser Đanluiđi Kvinci (17), juniorski osvajač Vimbldona, nadovezao se na priču ozbiljnim optužbama o dopingu u belom sportu!

On je izrazio sumnju da se dopinguju najbolji teniseri današnjice, a među njima pomenuo je i Novaka Đokovića , kao i Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Italijan je izbegao da direktno optuži bilo koga, ali njegove izjave pokazuju šta zaista misli.

- Doping u tenisu? Kada vidite igrača poput Đokovića da igra pet dugih setova, a onda se vrati na teren sledećeg dana i igra sa istim intenzitetom, teško je ne pomisliti na najgore.

- Ne kažem da se Nole ili neko drugi od teniskih zvezda dopinguju, ne znam. Ali počinjete da postavljate pitanja kada vidite neverovatne oporavke - izjavio je Kvinci za Medijaset.

Inače, Novak se nedavno veoma pohvalno izjasnio o mladom Italijanu, ali izgleda da time nije stekao mnogo simpatija kod Kvincija.

Potom se italijanski teniser osvrnuo i na Novakove velike rivale, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Pogledajte Nadala i Federea. Nikad nisam video da su uhvaćeni, dok nekih 30 ili 40 tenisera jesu. Mislim da u tenisu svi treba da budu tretirani isto kada je reč o dopingu, čak i ako se zovete Nadal ili Federer.

Ako treba da budu zaustavljeni, onda to treba da se uradi. Ne bi bio kraj tenisa kada bi se o njima nešto saznalo. Ne znam da li oni, ili bilo ko drugi, koriste doping, ali moje mišljenje je da svi treba da budu tretirani na isti način - rekao je Kvinci.

Tenis je trenutno uzdrman doping aferama Viktora Troickog i Marina Čilića. Srpski teniser nije dao uzorak krvi i suspendovan je 18 meseci, dok je Hrvat uneo nedozvoljenu supstancu.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cole

    27. jul 2013 | 16:27

    klinac mozes samo da mu pr*nes pod prozor!!!

  • kakva drskost

    27. jul 2013 | 16:32

    kad budes bio poput Federera,Nadala ili Djokovica,moci ces da trazis isti tretman,a neces biti nikada veliki sportista sa ovakvim stavom,ni kada bi osvojio 117 grand slamova.Sem toga,i njih takodje dizu iz kreveta u 2,3,5 sati ujutru,posle meceva,pre meceva....sigurno ne cekaju da im balavac od 17 godina prica kad,kako i koga da testiraju.

  • heisenberg

    27. jul 2013 | 17:07

    klinac ovakvim izjavama zeli paznju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA