ATP I SINSINATI ZOVU: Dajte ime za Noletov podvig!

 
  • 5

Đoković će u avgustu pokušati da trijumfuje u Sinsinatiju i postane prvi teniser pobednik svih devet turnira serije Masters 1000, a za dosad neostvareno postignuće još ne postoji ni naziv

Najbolji svetski teniser Novak Đoković u avgustu će pokušati da osvoji turnir u Sinsinatiju, jedini iz serije Masters 1000 koji mu nedostaje i tako ostvari istorijski uspeh.

Nijedan teniser do sada nije uspeo da slavi na svih devet mastersa, Đoković je prvi kome fali samo jedan pehar, a ATP tur se već priprema da obeleži Noletov uspeh, ako do njega dođe.

Pošto niko do sad to nije ostvario, ne postoji ni ime za osvajanje svih devet mastersa. Na zvaničnim sajtovima ATP tura i  turnira u Sinsinatiju (zvanično Western & Southern open) zatražili su od ljubitelja tenisa da predlože naziv, pa su se pojavile ideje poput "Super 9 sweep", "Masters slem", "Nole slem"...

Đoković  je u Sinsinatiju čak četiri puta gubio finala, više nego na bilo kojem drugom turniru, po dvaput od Endija Marija (2008. i 2011) i Rodžera Federera (2009. i 2012). Jedno od objašnjenja je da srpski teniser više voli malo sporiji beton, kakav je na primer na Australijan openu, dok je podloga u Sinsinatiju među najbržim na svetu.

Kako god, Novak nas je navikao da nadmašuje i najsmelije prognoze i verovatno je da će u karijeri ostvariti i ovaj podvig. Tolika finala govore da mu malo fali, i da pehar neće stalno izmicati, a prva prilika za jedinstveni podvig  biće od 10. do 18. avgusta.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeka

    26. jul 2013 | 09:10

    Nole nadam se da ćeš osvojiti Sinainati, srećno!!

  • Marko

    26. jul 2013 | 08:56

    Nole slem definitivno. Ako ga osvoji svaki sledeci teniser ce se truditi da dobije Nole slem. Ako se moze nekako glasati, dajte link ili bilo sta ;-)

  • LastHope

    26. jul 2013 | 09:22

    Ma da se i ovaj ne dopinguje malko a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA