ŠOK: Troicki suspendovan na 18 meseci!

 
  • 8

Srpski teniser suspendovan je od strane ITF-a, jer nije dao traženi uzorak krvi za doping kontrolu na turniru u Monte Karlu ove godine

Srpski teniser Viktor Troicki suspendovan je na 18 meseci jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi za doping kontrolu, saopštila je Međunarodna teniska organizacija (ITF).

Na turniru u Monte Karlu 15. aprila 2013. godine Troicki je dao uzorak urina, ali ne i traženi uzorak krvi. Srpski teniser je tvrdio da je od službenika doping kontrole dobio informaciju da ne mora da da krv jer se u tom momentu nije osećao dobro.

Međunarodna teniska organizacija nije prihvatila ovaj argument, pa je u skladu sa članom dva, stav tri Teniskog antidoping programa (odbijanje ili nepodnošenje traženog uzorka bez ubedljivog objašnjenja ) suspendovala srpskog tenisera.

Kazna ističe 24. januara 2015. godine, a postoji mogućnost da se srpskom teniseru oduzmu bodovi i novac koji je zaradio u Monte Karlu.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    25. jul 2013 | 23:19

    Napred Viktore. Kad pre zaboravismo njegove igre u Davis cup-u??

  • CRG

    25. jul 2013 | 23:46

    Kako bodovi sa svih turnira svakako isticu posle 12 meseci onda mu gubitak bodova usled 18 meseci suspenzije nece nesto tesko pasti. Svakako ce opet krenuti od nule na ATP listi. A nije se ni finansijski pretrgao u Monte Karlu da bi ga i to nesto puno pogodilo. Ono sto ne valja je sama suspenzija od 18 meseci sto u njegovom slucaju gotovo 100% znaci prevremeni oprostaj od tenisa. Nema on nekoliko godina uigravanja po isteku suspenzije a nisam siguran da ce tih 18 meseci neprestano da trenira da bi ostao u formi.

  • Marinko Max

    25. jul 2013 | 22:55

    hteo da se prosvercuje na doping testu ali nije ITF smederevska palanka ne prolaze te fore u svetu zato mrs u penziju gubitniku bruko Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA