KRIS FRUM: Sada želim sedam pobeda na Turu

 
  • 1

- Imam tek 28 godina i ne postoji nijedan razlog da ne napredujem dok ne napunim trideset i neku. Sve u svemu, ovaj uspeh je neverovatan, a ja sam satima pred put u Pariz pokušavao da pronađem prave reči kako bih opisao ono što sada osećam - rekao je pobednik 100. Tura

Junak 100. jubilarnog Tur de Fransa, Englez Kris Frum želi da dominira najatraktivnijom i najprestižnijom biciklističkom trkom. Sa pet minuta i tri sekunde prednosti Frum je poslednju etapu, koja se tradicionalno vozi ulicama oko Jelisejskih polja, počeo slavljenički, a prisutnim novinarima je saopštio:

- Trka oko Francuske će od sada i ubuduće biti moj prioritet. U narednih šest, sedam godina - samouvereno je rekla nova zvezda Skaj tima dodavši:

- Imam tek 28 godina i ne postoji nijedan razlog da ne napredujem dok ne napunim trideset i neku. Sve u svemu, ovaj uspeh je neverovatan, a ja sam  satima pred put u Pariz pokušavao da pronađem prave reči kako bih opisao ono što sada osećam.

Dvadesetosmogodišnji Frum, koji je rođen u Keniji, drugi je Britanac pobednik Tur de Fransa u stogodišnjoj istoriji trke, nakon što je prošle godine slavio Bredli Vigins. Posle starta 29. juna u Porto Vekiju na Korzici, biciklistički karavan je tokom tri nedelje prevezao 21 etapu i ukupno 3.403 kilometra, a Frum je na kraju trijumfovao sa ukupnim vremenom od 83 sata, 56 minuta i 40 sekundi.

Britanac je ostvario najveći uspeh u karijeri, dominirajući najvećim delom čuvene trke. Postigao je tri etapne pobede, dve na planinskim stazama i jednu na hronometar, a kroz cilj na najpoznatijoj svetskoj aveniji prošao je sa prednošću od 4,20 minuta u odnosu na drugoplasiranog Kolimbijca Naira Kintanu, vozača ekipe Movistar. Treće mesto pripalo je Špancu Hoakimu Rodrigezu iz Kaćuše, koji je zaostao 5,04 minuta.

Poslednja etapa Tura bila je po tradiciji revijalna pošto je Frum u žutoj majici ranije obezbedio ukupnu pobedu i bilo je dovoljno samo da prođe kroz cilj, zagrljen sa suvozačima iz Skaja.

U poslednjoj 21. etapi, od Versaja do Pariza u dužini od 133,5 kilometara, pobedio je Nemac Marsel Kitel (Argos), koji je u sprintu na oko 400 metara pre cilja odoleo napadima zemljaka Andrea Grajpela (Loto) i Britanca Marka Kevendiša (Omega Farma).

(Telegraf)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA