TOP 5 NAJLEPŠIH PREDSEDNICA FUDBALSKIH KLUBOVA: Tu je i naša Vukica! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 4

Pred vama je kratka lista najlepših pripadnica lepšeg pola koje su zauzele čelne fotelje u evropskim klubovima. Među ženama na najvišim pozicijama ima i bivših Plejboj zečica i članica agencija za pratnju

1. Izabela Lukomska Pizalska - (Varta Poznanj)

Najpoznatija poljska "Plejboj" zečica preuzela je 2011. godine fotelju drugoligaša Varte. Navijači nisu imali ništa protiv što klubom rukovodi ova manekenka.

Lukomska je zajedno sa suprugom vlasnica agencije za modele, a zajednički poseduje i preduzeće, koje se bavi građevinarstvom.

- Nekad sam radila u građevinskoj kompaniji, koja je zahtevala čvrstu ruku. Lično ću se pobrinuti da u klubu zavlada red, rad i disciplina - izjavila je Lukomska Pizalska, čiji je klub i dalje u drugom rangu takmičenja.

2. Alena Seredova - Karareze

Češka manekenka, inače supruga golmana Juventusa Đanluiđija Bufona, od prošle godina je predsednica italijanskog trećeligaša Kararezea. Ne morate dva puta da pogađate ko je činio "vezu" u ovom preuzimanju fotelje.

- Ja sam počasna predsednica. Pomažem šefu marketinga i tražim sponzore. Rado pomažem Điđiju - rekla je tada Seredova.

3. Karolin Stil - Mensfild Taun

Džon Radford, 45-godišnji biznismen, preuzeo je vlasništvo 2010. godine nad Mensfild Taunom, klubom iz engleske Druge divizije. Karolin Stil se 2011. godine verila se sa Radfordom, koji ju je dve nedelje ranije zaposlio na mestu prvog čoveka kluba.

U trenutku njenog zaposlenja, Karolin i Džon su izjavili da preuzimanje funkcije nema nikave veze sa njihovim prijateljstvom, ne želevši da potvrde da su u vezi. Karolin je rekla tada da Džona poznaje nekoliko godina i da će joj to biti korisno na poslu.

Karolin je inače radila kao poslovna pratnja u dve agencije da bi otplatila studije političkih nauka, a posle je dobila angažmane u modnim kompanijama "Bulgari" i "Guči".

4. Rosela Sensi - Roma

Verovatno najpoznatija među ženama koje predsednikuju fudbalskim klubovima. Posle smrti njenog oca Franka u avgustu 2008. godine, Rosela je preuzela njegovu funkciju. Ona je druga žena koja je bila prvi čovek "vučice", posle Flore Viole.

Familija Sensi, koja je bila vlasnik trofejnog rimskog kluba tokom poslednjih 18 godina, dogovorila je u aprilu 2011. godine prodaju Rome američkom biznismenu iz Bostona Tomasu Di Benedetu. Čak i posle napuštanja kluba, jedna je od najtraženijih za komentarisanje prilika oko kluba iz Rima.

5. Vukica Vučurović - Banat Zrenjanin

Kako se u Srbiji kaže, "i mi konja za trku imamo". Vukica je predsednica niželigaša fudbalskog kluba Banat, koji je u kratkoj istoriji igrao i u Superligi. Vlasnica je švajcarske fabrike satova "Nivada", koju je nasledila od svog oca.

Rođena je u Paraćinu, a odrasla je i školovala se u Švajcarskoj.

- Ja sam žena koja voli fudbal, jer fudbal je oduvek za mene bio veliki izazov - kaže "srpska Šeron Stoun".

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA