Petković selektor Republike Srpske?!

 
  • 3

U igri još dva kandidata: Željko Buvač, pomoćnik Jirgena Klopa u Dortmundu, i Nebojša Gudelj, trener Brede

Srpski trener Ilija Petković kandidat je za selektora Republike Srpske, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srpske. Petković je bivši proslavljeni fudbaler OFK Beograda i reprezentativac Jugoslavije, a bio je i selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore sa kojom se kvalifikovao na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. na kojem smo bili poslednji, trideset i drugi.

Pored Petkovića u igri su Željko Buvač, pomoćnik Jirgena Klopa, trenera Borusije Dortmund, finaliste Lige šampiona, kao i Nebojša Gudelj, trener holandske Brede.

Ko god da bude postavljen, trebalo bi da debituje u prijateljskom meču protiv Srbije u avgustu ili tokom jeseni.

IO FS Republike Srpske jednoglasno je usvojio koncept za budućnost A tima, a izneo ga je predsednik Saveza Mile Kovačević.

- Moramo da budemo na visokom nivou, ozbiljna organizacija i takmičarski spremna da odgovori svim zahtevima i potencijalnim protivnicima u prijateljskim utakmicama, od kojih bi svaka za sebe bila svojevrsni praznik u Republici Srpskoj. E takvu reprezentaciju RS vidim u kojoj će da igraju najbolji igrači koji potiču sa teritorije naše republike. Dakle, smatram da imamo kvalitet, da na njemu treba da bude oslonac i da sa potpunom ozbiljnošću i profesionalizmom krenemo u budućnost - rekao je Kovačević.

Sa Petkovićem, Buvačem i Gudeljem obavljeni su preliminarni razgovori, sva trojica prihvatili su koncept i izrazili zadovoljstvo što su kandidati. Odluka o selektoru biće doneta na narednoj sednici Izvršnog odbora FSRS, početkom avgusta.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA