Duda pozvao Kalinića i Krstića umesto Ercega, Veličkovića i Savanovića!

 
  • 3

Selektor ostavio mogućnost da na pripreme za Evropsko prvenstvo pozove još nekog igrača iz mlađih selekcija, a otkaze ocenio opravdanim

U ponedeljak 8. jula okupiće se reprezentacija Srbije, a selektor Dušan Ivković objavio je spisak kandidata za EP u Sloveniji koje će se igrati od 4. do 22. septembra.

Na njemu je 19 imena, a igrači koji su najavili da nisu u mogućnosti da pomognu - Novica Veličković, Duško Savanović i Zoran Erceg, izostavljeni su, dok su uzeti u obzir Nemanja Krstić iz Mega Vizure i Nikola Kalinić iz Vojvodine.

Selektor reprezentacije Dušan Ivković objasnio je svoj izbor.

- Posle obavljenih pregleda i mišljenja Lekarske komisije Košarkaškog saveza Srbije, iz opravdanih razloga sa spiska su izostavljeni Duško Savanović, Novica Veličković i Zoran Erceg. Zbog njihovog izostanka, naknadno su pozvani Nemanja Krstić iz mlade reprezentacije i Nikola Kalinić iz univerzitetske selekcije. I dalje ćemo pratiti nastupe mlađih selekcija i konsultovati se s njihovim trenerima. Moguće je da ćemo pozvati još nekog igrača iz ovih reprezentacija, kada se njihove obaveze završe - rekao Ivković.

Kandidati za Evrobasket su: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Nemanja Bjelica, Nemanja Dangubić, Vladimir Lučić, Vladimir Micov, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nenad Krstić, Raško Katić, Vladimir Štimac, Đorđe Gagić, Dejan Musli, Nemanja Krstić i Nikola Kalinić.

(Telegraf.rs)

Video: Nilikina opisao Jokića, Dončića i Vembanjamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    4. jul 2013 | 16:17

    Marjanovic , Tepic., Tripkovic ,?

  • srb.

    4. jul 2013 | 17:33

    Dudo sa tobom smo osudjeni na propast.Idi u penziju ,pola reprezentivaca nece da se odazove u reprezentaciju zbog tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA