TRANSFERI I GLASINE: Mario Gomez stiže u Fiorentinu, Zlatan hoće u Real! (VIDEO)

 
  • 0

Bajern pušta golgetera u Italiju, a istovremeno je predstavio Marija Gecea. Kolarova sad hoće i Galatasaraj, Tadić na meti CSKA, Rajković i Kačar idu iz HSV-a

Fudbalska "pijaca" polako se zahuktava, prva dva dana, očekivano, donela su više nagađanja nego konkretne realizacije, ali ne treba sumnjati da nas čeka još jedno zanimljivo leto.

Telegraf vam predstavlja TOP 5 transfera tokom dana, kao i najaktuelnijih glasina koje uvek treba uzeti sa dozom rezerve.

TRANSFERI

Mario Gomez

Golgeter Bajerna koji je dolaskom Marija Mandžukića pao u drugi plan praktično je novi igrač Fiorentine. Nemac se dogovorio sa Firentincima za četiri godine i 4,6 miliona evra po sezoni i preostalo je samo da se sporazumeju klubovi. Bajern traži 18 milona evra za Gomeza.

Mario Gece

Najskuplji nemački fudbaler Mario Gece bivši član Borusije Dortmund za kojeg je Bajern platio 37 miliona evra, predstavljen je u novom klubu.

- Izabrao sam da dođem ovde jer mislim da je to najbolje za moju karijeru. Ne bih to nazvao povratkom kući - rekao je Gece, koji je inače rođen u Bavarskoj, u Memingenu.

Ofanzivnog vezistu i dalje muči povreda zbog koje je propustio i finale Lige šampiona.

- Nadam se da se vratim na teren što je pre moguće. Ambicija mi je da postignem mnogo sa Bajernom i igram dobar i atraktivan fudbal - izjavio je Gece.

Pjer Emerik Obamejan

Dortmund je izgubio Gecea, ali doveo je reprezentatovca Senegala rođenog u Francukoj koji je prošle sezone postigao 19 golova za Sent Etjen. Obamejan je koštao 13 miliona evra, bio je na meti mnogih klubova, a potpisao je na pet godina, do 2018.

Kolo Ture

Slavni Liverpul doveo je bivšeg defanzivca Mančeser sitija kao slobodnog igrača. Transfer je dogovoren, ima već neko vreme, ali čekao se početak prelaznog roka da se ozvaniči.

- Ovo mi puno znači, došao sam u jedan od najvećih klubova u Engleskoj. Kada sam napustio Siti bilo mi je bitno da ostanem u Engleskoj jer je ovo najbolja liga na svetu. Izabrao sam Liverpul zbog istorije i duha koji poseduju tim i ljudi ovde - rekao je Kolo Ture (32) za sajt novog kluba.

Sisinjo

Brazilski veteran i nekadašnji reprezentativac Sisinjo (33) novi je član Sivaspora, turskog kluba kojeg trenira njegov zemljak Roberto Karlos. Ugovor je potpisan na dve godine, a upravo je mogućnost da sarađuje sa legendarnim levim bekom motivisala Sisinja da posle sezone u Resifeu ponovo krene put Evrope.

- Nije u pitanju samo šansa i izazov, već i to što ga predvodi Roberto Karlos. Vrlo sam motivisan i srećan što su pregovori okončani i nadam se da ćemo imati dobre rezultate - rekao je Sisinjo.

GLASINE

Aleksandar Kolarov

Pored dobro poznatog interesovanja iz Italije, gde su za usluge srpskog reprezentativca zainteresovani Juventus i Inter, u igru se uključio i Galatasaraj. Turski mediji tvrde da je tamošnji šampion spreman da Mančester sitiju da milion i po evra za pozajmicu na jednu godinu, a u slučaju da sve dobro prođe i šest miliona za otkup ugovora.

Zlatan Ibrahimović

Napadač Pari sen Žermena želi da napusti klub i pridruži se treneru Karlu Anćelotiju u Realu. Ibrahimović je spreman da pristane da igra i za manju platu, samo da postane član Kraljevskog kluba. Navodno, nije baš oduševljen ni novim trenerom "svetaca" Loranom Blanom. Ostvarenje transfera neće biti baš jednostavno, a procenjuje se da bi Madriđani platili PSŽ-u oko 20 miliona evra.

Dušan Tadić

Srpki fudbaler na meti je CSKA iz Moskve, koji u njemu vidi adekvartnu zamenu za odlazećeg Kesiukea Hondu koji prelazi u Milan. Moskovljani su i ranije hteli ofanzivnog vezistu koji se dokazao u Holandiji, ali on je prošlog leta izabrao da iz Groningena pređe u Tvente. Tada je transfer iznosio sedam milion evra, a CSKA će morati da se "isprsi"i više ne bi li doveo Srbina, koji bi se onda pridružio zemljaku Zoranu Tošiću.

Slobodan Rajković, Gojko Kačar

Hamburger je krenuo u veliko čišćenje. Nekada veliki klub koji tavori već dugo stavio je na transfer listu Slobodana Rajkovića i Gojka Kačara. HSV takođe na računa ni na još četvoricu fudbalera, Tešea, Berga, Šarnera i Mansijena.

Probleme Nemaca mogao bi delimično da reši Panatinaikos, koji je zainteresovan za Rajkovića, a od ranije i za Berga. Postoji začkoljica, srpski fudbaler morao bi da pristane na smanjenje plate ako hoće da igra u Grčkoj.

Žulio Cezar

Reprezentativni golman Brazila, svojevremeno osvajač Lige šampionja i višestruki prvak Italije sa Interom nije voljan da sledi Kvins park rendžers u drugu ligu, Čempionšip. Za 33-godišnjeg golmana zainteresovan je Arsenal, tako da Brazilac ne bi morao daleko da se seli. Cezar želi daostane u prvom planu kod selektora Skolarija i naredne godina u domovini pokuša da osvoji i titulu svetskog prvaka.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA